Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
«Національна ікона»: New York Times розповів про Сергія Жадана, який мобілізувався

Сергій Жадан.

Фото РБК-Україна.

«Національна ікона»: New York Times розповів про Сергія Жадана, який мобілізувався

У тиражній американській газеті вийшов репортаж про українського поета, письменника, музиканта і військовослужбовця бригади «Хартія» Сергія Жадана

У матеріалі згадали про дитинство письменника, яке прийшло у Старобільську на Луганщині, навчання у Харківському національному педагогічному університеті імені Григорія Сковороди, роль тітки, поетеси Олександри Ковальової, про смерть якої стало  відомо 24 вересня, у становленні Жадана як письменника.

Спілкуючись із журналістами Сергій Жадан пояснив свою мотивацію вступити до бригади Хартія. «У якийсь момент стало некомфортно не приєднатися. Це відчуття, що хтось бореться за вас, а не ви, а ви також можете приєднатися, також було важливим», — сказав письменник, пише NV.

 

 При цьому він заперечив, що нібито своїм прикладом хотів мотивувати українців вступати до лав війська. Як зазначають журналісти, командири бригади та друзі письменника, які служать у «Хартії», раді тому, як присутність Жадана підняла моральний дух бійців та надала розголосу. «Його командири усвідомлюють відповідальність за збереження такої національної ікони… Жадан каже, що особливого ставлення до нього немає, але в перервах у навчанні солдати та інструктори просять його зробити селфі», — пише видання.

Також поет розповів журналістам, що у нього є друзі, які живуть в окупації. Когось із друзів росіяни затримали, когось вбили і конфіскували майно. А один однокласник Сергія Жадана навіть воював і загинув на боці Росії.

«На сході війна пронизує кожну родину, — поділився Жадан. - Це буде тривалий процес, але я думаю, що в його кінці ми побачимо повернення до наших кордонів», — додав Сергій Жадан про перспективи перемоги України у війні.

Реклама Google

Telegram Channel