Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Перша людина померла у «капсулі самогубця»

Капсула Sarco.

Фото ТСН.

Перша людина померла у «капсулі самогубця»

Проти розробника пристрою порушено кримінальну справу

У Швейцарії вперше застосували смертельну капсулу «Sarco» на жінці зі США. Це сталося в лісовій хатині на кордоні з Німеччиною.

За розробкою апарату стоїть швейцарська компанія The Last Resort, яка надає пацієнтам допомогу в самогубстві. Доктор Філіп Нічке, відомий як «Доктор Смерть», відповідає за створення пристрою. За словами компанії, він обіцяє безболісний спосіб самогубства.

Капсула була використана вперше: американка поїхала до Швейцарії, щоб покінчити з життям. Вона натиснула кнопку всередині камери, яка наповнила її газоподібним азотом. Через хвилину рівень азоту в повітрі став токсичним, і жінка знепритомніла, перш ніж померти внаслідок гіпоксії – нестачі кисню в мозку, пише ТСН.

Доктор Нічке каже, що жінка дуже хотіла померти: «Коли вона увійшла до «Sarco», вона майже одразу натиснула на кнопку. Нічого не сказала. Вона дійсно хотіла померти. За моїми оцінками, жінка знепритомніла протягом двох хвилин і померла через п'ять хвилин. Ми побачили дрібні посмикування м'язів на її руках, але на той час вона, ймовірно, вже була непритомна. Це мало саме такий вигляд, як ми і очікували».

Втім, після цього поліція затримала декількох людей у зв'язку з використанням капсули «Sarco», зокрема, директора фірми, двох її адвокатів та журналіста з Нідерландів. Прокуратура розпочала розслідування за підозрою у підбурюванні до самогубства і пособництві в цьому. Капсулу самогубства «Sarco» вилучили, а загиблу доправили в морг для проведення розтину.

Реклама Google

Telegram Channel