Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Ігор Поліщук доручив полічити лучан, які пересуваються у візках

У Луцьку - новий крок у створенні безбар'єрного простору.

Фото Суспільне.

Ігор Поліщук доручив полічити лучан, які пересуваються у візках

Точні дані потрібні для створення безбар'єрного простору, облаштування засобів безперешкодного доступу, зокрема, пандусів для ветеранів, що цього потребують

Це міський голова назвав одним «з першочергових завдань міської ради».

«Сьогодні під 63-ї сесії міської ради дав протокольне доручення департаменту соціальної та ветеранської політики спільно з департаментом ЖКГ щодо актуалізації кількості проживання людей, які пересуваються на кріслах колісних, в тому числі ветеранів. Відповідно напрацювати варіанти рішень, щоб зробити зручним та доступним користування своїми квартирами для цих людей.

У Луцьку понад 1400 багатоповерхівок. Є будинки чотири, п'ятиповерхові, в яких немає ліфтів, відповідно вузькі сходові клітки, де важко побудувати пандус. Є будинки, де кут нахилу, навіть при підйомі до першого поверху та доступу до ліфта, є таким, що унеможливлює там встановлення пандусу. У таких випадках необхідно шукати альтернативний варіант вирішення, щоб це відповідало державним будівельним нормам. У будинках, де це можливо, дав завдання розробляти проектну документацію та кошториси, щоб на наступний рік закласти кошти у бюджет громади та розпочати роботу в цьому напрямку.

Наразі ж активно облаштовуємо пониження бордюрного каменю, там де в цьому є доцільність, впроваджуємо інші заходи та працюємо з підприємствами та підприємцями щодо покращення доступності», - зазначив голова.

Реклама Google

Telegram Channel