Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
У громаді на Волині безкоштовно вирішуватимуть сімейні проблеми

Послуга є добровільною та надається конфіденційно.

Фото: Відкриті джерела.

У громаді на Волині безкоштовно вирішуватимуть сімейні проблеми

Для розв’язання сімейних конфліктів у Рожищенській громаді віднедавна можна отримати безоплатну соціальну послугу медіації, яку надає професійний медіатор КЗ «Центр соціальних служб» Рожищенської міської ради

Сімейна медіація - це спосіб розв’язати сімейний конфлікт або спір за участі посередника-медіатора, зберігши стосунки та психологічні ресурси всіх членів сім’ї.

Про це інформує Рожищенська міська рада.

«Сімейні конфлікти трапляються у багатьох родинах, у період війни це питання особливо актуальне. В одних випадках конфлікти вдало вирішуються, в інших - спричиняють подальше погіршення стосунків між членами сім’ї.

На жаль, заручниками конфліктних ситуацій між батьками стають діти, і це негативно позначається на їх психологічному здоров’ї.
Вчасно вирішений сімейний конфлікт дозволяє зберегти добрі взаємини у сім’ї та надає можливість дитині спілкуватися з обома батьками.

У процесі надання соціальної послуги медіації підготовлений медіатор допоможе неупереджено провести переговори між сторонами та знайти найоптимальніший спосіб розв’язання конфлікту, аби уникнути або знизити рівень травматизації дитини у складний для сім’ї період.

Слід зазначити, що послуга є добровільною та надається конфіденційно.

Послуга медіації передбачена у випадках розірвання шлюбу, поділу майна, призначення аліментів, позбавлення батьківських прав, усиновлення, опіки, піклування над дитиною, конфліктів між різними поколіннями членів родини тощо.

За допомогою послуги медіації, тобто професійного медіатора, сім’я отримає можливість раціонально й у безпечному середовищі обговорити проблемні для неї питання, розв’язати конфлікт з урахуванням думок і потреб усіх сторін та досягти взаємної згоди», йдеться в повідомленні.

Читайте також: «У Луцькій громаді створили комунальну установу «Інститут розвитку міста»».

Реклама Google

 

Telegram Channel