Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Український морпіх, який у російському полоні втратив мову, знову заговорив

Юрій Гульчук повернувся з полону, де перебував два роки, унаслідок обміну 14 вересня 2014 року.

Фото Гордон.

Український морпіх, який у російському полоні втратив мову, знову заговорив

22-річний морпіх Юрій Гульчук, який втратив мову через катування в російському полоні, знову заговорив

«Трохи шепелявлю, але, як бачите, розмовляю. Самопочуття нормальне. Навіть трохи на ноги сьогодні встав. Найближчим часом планую, можливо, навіть на перекур сходити», – сказав він журналістам.

Про це повідомляє «Гордон».

Гульчук повернувся з полону, де перебував два роки, унаслідок обміну 14 вересня 2014 року. «Перше, що він почав розповідати, – це, мабуть, краще психологи розкажуть, чому саме про це: «Чому стільки болю? Чому стільки брехні? Чому люди такі жорстокі одне до одного? Емоції саме із приводу – як люди можуть бути такими?», – розповіла мати військового Мілана Компанієць.

 

 За її словами, про те, що син перестав розмовляти, вона знала ще до його повернення.

«Ті хлопці, яких звільнили з його камери, казали, що він перестав розмовляти в червні 2023 року. Я не сподівалася, що він побачить прапори й одразу почне розмовляти, але, звичайно, на такий стан я не розраховувала. Я дуже злякалася, я смертельно злякалася. Прогнози були дуже невтішні», – сказала жінка.

«Зараз в мене повна ейфорія, - продовжує вона. – Прокидаюся з думкою, що він тут і засинаю з думкою, що він тут. Мені кажуть, що я весь час посміхаюсь, що я помолодшала на 20 років лише за цей тиждень».

Реклама Google

Telegram Channel