Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Волинські природоохоронці вчилися впроваджувати інноваційні технології (Фото)

Навчання природоохоронців проходило у національному природному парку «Кременецькі гори».

Фото: National Park «Prypiat-Stokhid».

Волинські природоохоронці вчилися впроваджувати інноваційні технології (Фото)

Минулого тижня працівники державної служби охорони національного парку «Прип’ять-Стохід» Олег Остимчук та Святослав Колб взяли участь у навчанні адміністраторів «SMART», який організувала благодійна організація «Фонд природи України» за підтримки Tellus Conservation та Франкфуртського зоологічного товариства. Навчання проходило у національному природному парку «Кременецькі гори»

Платформа «SMART» - це система просторового моніторингу, основними функціями якої є збір, аналіз та інтерпретація даних з природоохоронних територій. Вона дозволяє збирати інформацію про флору і фауну, фенологічні дані, фіксувати порушення природоохоронного законодавства.

Про це інформує National Park «Prypiat-Stokhid».

«Ця система дасть можливість відійти від паперового формату збору й обробки інформації до цифрового, що полегшить роботу інспекторам служби державної охорони ПЗФ та науковим співробітникам. «SМART» дає змогу обмінюватися досвідом, найкращими практиками та інноваційними рішеннями з природоохоронними установами з усього світу, які також використовують цю платформу.

Для ефективного впровадження «SMARTу» благодійна організація «Фонд природи України» передала національному парку «Прип’ять-Стохід» новий ноутбук з ліцензійними програмами.

Природоохоронці із нашого національного парку вдячні організаторам і колективу національного парку «Кременецькі гори» за можливість навчатися та впроваджувати інноваційні технології в установах, а також за гостинний прийом і дружню атмосферу!», йдеться в повідомленні.

Читайте також: «На водоймі Волині виявили браконьєрські знаряддя лову».

Реклама Google

 

Telegram Channel