Курси НБУ $ 41.17 € 45.95
У Львові зупинили будівництво сміттєпереробного заводу

Сміттєпереробний завод у Львові готовий на 70% .

Фото: zaxid.net.

У Львові зупинили будівництво сміттєпереробного заводу

Львівський окружний адміністративний суд зупинив дію дозволу Державної інспекції архітектури та містобудування України на виконання робіт з будівництва сміттєпереробного заводу у Львові на вулиці Пластовій, 13

Відповідну ухвалу суд прийняв 25 вересня 2024 року як тимчасову запобіжну дію на час розгляду справи по суті.

Про це пише ZAXID.NET.

До суду з відповідним позовом звернувся депутат Львівської міської ради від «Європейської Солідарності» Олексій Різник, який стверджує, що дозвіл на будівництво заводу виданий незаконно.

«Станом на дату видачі оскаржуваного дозволу – 21 вересня 2021 року – в представництва Control Process S. A. була відсутня ліцензія на будівництво обʼєктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до обʼєктів зі значними (СС3) наслідками», – йдеться в ухвалі суду.

Мова може йти про те, що польський підрядник під час тендеру, який проводили за процедурами Європейського банку реконструкції та розвитку, ймовірно вказав неправдиві відомості про наявність в нього такої ліцензії.

«Ми дуже уважно вивчаємо цю ситуацію і готові надати всю інформацію, яка в нас є щодо цього питання. Безумовно, всі сторони зобовʼязані на даний момент виконати рішення суду. Очікуємо від підрядника, аби він в суді прояснив всі питання, повʼязані з його ліцензією», – розповів директор ЛКП «Зелене місто» Олександр Єгоров.

Нагадаємо, сміттєпереробний завод у Львові збудований на 70%. На початку вересня ЛКП «Зелене місто» звинуватило підрядника – польську компанію Control Process S. A. у невиконанні суттєвої умови контракту. Компанія не змогла надати безумовну банківську гарантію в сумі 3,6 млн євро.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: З якими проблемами звернулись рідні загиблих військовослужбовців до мера Володимира.

Реклама Google

Telegram Channel