Курси НБУ $ 41.17 € 45.95
У громаді на Волині запровадили нову соціальну послугу

Відбулося підписання договору про умови запровадження та функціонування послуги патронату над дитиною в Рожищенській громаді.

Фото: ілюстративне/facebook.com.

У громаді на Волині запровадили нову соціальну послугу

На черговому засіданні виконавчого комітету Рожищенської міської ради прийнято рішення про запровадження в громаді послуги патронату, а також створено першу сім'ю патронатного вихователя

Патронат — це порівняно нова соціальна послуга, яка впроваджується в Україні і передбачає надання патронатною сім’єю тимчасового прихистку дитині, яка опинилася у складних життєвих обставинах. Дана послуга дуже актуальна, оскільки запобігає потраплянню дітей в державні заклади, сприяє збереженню їх психічного здоров’я та зв’язків з біологічною родиною.

Про це інформує Рожищенська міська рада.

Відбулося підписання договору про умови запровадження та функціонування послуги патронату над дитиною в Рожищенській громаді.

Договір укладено між патронатною сім’єю (вихователем та помічником) – подружжям Ігоря та Майї Шкільних та Рожищенською міською радою в особі міського голови Вячеслава Поліщука.

Патронатна сім’я – це оплачувана державою робота. Вихователь та помічник вихователя в такій сім’ї надають тимчасовий прихисток дитині, яка опинилася у складних життєвих обставинах, та забезпечують її базові потреби.

«Після підписання договору сім’я отримає офіційний статус патронатної сім’ї. Це перша сім’я, яка створена як патронатна на території громади. Подружжя Шкільних пройшли відповідне навчання, отримали дозвіл на патронат і уже незабаром у сім’ю патронатного вихователя будуть влаштовані діти», - зазначила начальниця Служби у справах дітей Рожищенської міської ради Жанна Дубчук.

Терпіння, мудрості, міцного здоров’я та порозуміння з дітьми побажав новоствореній патронатній сім’ї міський голова Вячеслав Поліщук.

Додамо, що сім’я патронатного вихователя – це сім’я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.

Патронатна сім’я – це тимчасова форма влаштування дитини у сім’ю, де термін перебування дитини не може перевищувати трьох місяців. Коли є обставини, що обгрунтовують необхідність і доцільність перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя триваліший термін, орган опіки та піклування може його продовжити, однак не більше ніж до шести місяців.

Якщо після спливання зазначеного терміну, біологічними батьками дитини не подолано складні життєві обставини, або за інших причин повернення до сім’ї не є можливим, для дитини підберуть альтернативні форми сімейного виховання – усиновлення, опіка/піклування, прийомна сім’я чи дитячий будинок сімейного типу.

Родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки, можуть дізнатися більш детальну інформацію про сімейний патронат, звернувшись до Служби у справах дітей Рожищенської міської ради за адресою: м. Рожище, вул. Грушевського, 12.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинянка подарувала 35 кущів вічнозелених рослин для окраси рідного селища.

Реклама Google

Telegram Channel