Курси НБУ $ 41.17 € 45.95
З польського «полону» Усика взявся визволяти сам Президент

«Володимире Олександровичу, дякую вам особисто».

Фото із сайту obozrevatel.com.

З польського «полону» Усика взявся визволяти сам Президент

17 вересня чемпіона світу з боксу в суперважкій вазі Олександра Усика затримали в аеропорту Кракова

Згодом його відпустили, сам спортсмен пояснив, що сталось непорозуміння. 

За даними ЗМІ, українця затримали під час того, як він намагався сісти на літак до Валенсії, де має розпочати підготовку до реваншу проти Тайсона Ф’юрі 21 грудня.

Усику та його тренеру Сергію Лапіну відмовили в посадці після того, як представник авіакомпанії вирішив, що вони нібито «непридатні для подорожі». 

Олександр Усик намагався пояснити, що з ними все гаразд і вони просто виснажені після майже 14-годинної поїздки з Києва. Однак через мовний бар’єр і те, що боксер категорично стверджував, що вони нічого не порушили, його затримали.

В авіакомпанії Ryanair пояснили, що інцидент розгорівся через колегу Усика, якому було справедливо відмовлено в посадці, після чого боксер також не захотів сідати у літак.

Олександр Усик намагався пояснити, що з ними все гаразд і вони просто виснажені після майже 14-годинної поїздки з Києва.

«Цьому пасажиру (товаришу Олександра) було справедливо відмовлено у посадці на рейс Buzz (дочірня компанія Ryanair) із Кракова до Салонік (17 вересня) співробітником аеропорту Кракова через його неадекватну поведінку. Його супутнику (пану Усику) не було відмовлено у посадці, проте він вирішив не сідати.  Після завершення посадки співробітник аеропорту викликав допомогу, де пасажирів зустріла поліція аеропорту», – йдеться у повідомленні.

…Після звільнення Усик записав відео, в якому подякував владі України за миттєву реакцію на інцидент, зокрема Президенту Зеленському. 

«Я – вільний. Сталися деякі непорозуміння, я хочу подякувати українській делегації та послу України в Польщі... І респект польським правоохоронцям, які виконують свої обов’язки незважаючи на зріст, вагу, розмах рук і регалії... Особисто хочу подякувати Президенту нашому, який дуже переживав і особисто займався цим питанням. Володимире Олександровичу, дякую вам особисто. Слава Богу за все та Слава Україні! Все – чудово. Я – вільний, коронувати мене не треба», – сказав Усик.
Тим часом Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що вважає заходи, вжиті щодо Усика, «непропорційними й неприпустимими». Очільник міністерства доручив Генконсулу висловити протест та обурення таким ставленням.

«Українська сторона категорично не сприймає продемонстроване на відео ставлення до свого громадянина та чемпіона», – заявили наші дипломати.

Читайте також: «У Луцьку спортсмени ділилися олімпійським досвідом з школярами».

Реклама Google

Telegram Channel