Курси НБУ $ 41.17 € 45.95
Крим – це не Усик, немає через що обурюватися?

Голова МЗС Польщі Радослав Сікорський запропонував передати Крим під контроль ООН, а потім провести там «чесний» референдум.

Фото із сайту 5.ua.

Крим – це не Усик, немає через що обурюватися?

Провести референдум у Криму – десь ми вже чули, чи не так? Наступним після путіна про Крим і референдум заговорив міністр МЗС Польщі. Не про повернення суверенної території України, а про передання її під контроль ООН і референдум. А що Президент України, чому мовчить?

Голова МЗС Польщі Радослав Сікорський запропонував передати Крим під контроль ООН, а потім провести там «чесний» референдум. Думаю, пан Сікорський краще мав би передати під контроль ООН тирсу в своїй голові, яка заважає йому думати.

Крим – це суверенна територія України. Ніяких референдумів для усвідомлення цього простого і зрозумілого факту не потрібно. В питанні закінчення війни компроміси – доречні й можливі. Але стосуватися вони мають винятково питань відновлення України та компенсації шкоди, яку заподіяла росія.

Зовсім інша справа – окуповані території. Жодні компроміси ціною української землі – неприйнятні. Це мали б напевне знати наші польські партнери. Ось де мала би бути нота протесту українського МЗС та публічне обурення Президента. Але Крим – то ж не так медійно важливо, як Усик, – реакції нема.

Сергій МАРЧЕНКО, засновник рекрутингової компанії «Борщ», експерт ринку праці.

Читайте також: Мирні плани за міцно закритим ротом: про що мовчить Зеленський.

Telegram Channel