Курси НБУ $ 41.17 € 45.95
4,5 екватори: Порошенко порахував, скільки кілометрів «намотав» у поїздках на фронт

Порошенко: 80% дзвінків від військових – це прохання про допомогу з технікою чи дронами.

Фото Європейська солідарність.

4,5 екватори: Порошенко порахував, скільки кілометрів «намотав» у поїздках на фронт

Петро Порошенко з початку повномасштабного вторгнення майже 130 разів їздив на фронт із допомогою бригадам та батальйонам Сил оборони. Як порахував пʼятий Президент, загальна відстань його фронтових доріг вже сягнула 200 тисяч кілометрів

«З 25 лютого ми майже кожен тиждень, крім двох місяців напівоточення Києва, – на фронті. Загальна кількість дорівнює майже 130 поїздок. У середньому кожна поїздка більше півтори тисячі кілометрів. Це десь 200 тисяч кілометрів. Якщо екватор – це 40 тисяч кілометрів, то це – десь 4,5 екватора. Хто може зробити більше – прошу позмагатися. А ще краще – позмагатися в допомозі Збройним Силам», – говорить Порошенко. 

 

 «Це і Схід, біля Часового Яру, і Словʼянськ, Краматорськ, і Покровськ, і південь, Оріхове, Запоріжжя і Херсон. І тепер уже і північ, Вовчанськ, Суми, Харків», – розповів Порошенко. 

 

 За його словами, 80% дзвінків від військових – це прохання про допомогу з технікою чи дронами. «Ми не можемо задовільнити кожне прохання. Але коли це спільна і консолідована позиція роти, батальйона, бригади, яка стоїть не в тилу, а на найбільш важливому напрямку оборони держави, і ми ситуацією на цих напрямках дуже добре володіємо, тоді допомога і швидка реакція на такі звернення ставляться в пріоритет», – пояснює Порошенко. 

 

 «Наша команда законтрактувала 40 тисяч FPV-дронів, уявіть собі, що це майже 20% від того, що зробила ціла держава. Якби всі так працювали, як ми, то тоді в кожній бригаді було би достатньо дронів. А FPV – це те, що рятує нашу землю, те, що рятує бойові порядки наших бригад, тому що без FPV їм нема чим воювати. Піхота, яка в окопах, артилерія, яка без снарядів. І бригади та спеціальні підрозділи БПЛА знищують ворогів, які вдень і вночі пруться на нашій позиції», – зауважує Порошенко. 

 

 «Уявіть собі, щоб не було цих десятків тисяч дронів, які поставлені на фронт. А додайте до цього ще кількість, які поставлені волонтерами», – зауважує Порошенко. 

 

 «І щодо ефективності використання коштів. Як так виходить, що ми часто купуємо вдвічі, втричі дешевше, набагато вищої якості, якщо це FPV, вони з платами ініціації, з боєкомплектом, з потужними батареями. Їх не треба переробляти. І сьогодні за нашими FPV шикуються в чергу. А додатково ще інвестуємо в дослідницько-конструкторські розробки», – говорить Порошенко. 

 

 «Коли кажуть, що, слухайте, Порошенко це робить для піару. Я би залюбки цього не робив. Я би залюбки свої сили і свої гроші спрямував на розробку новітніх видів озброєння і захисту. Але коли кожен тиждень тобі дзвонять, кажуть про критичну ситуацію на тій чи іншій ділянці фронту – ми не їздимо на фронт зробити селфі і повернутися. Ми їздимо на фронт для того, щоб відреагувати на запити, на крики про допомогу наших побратимів. І не зупинимося, і не припинимо це робити», – резюмує Петро Порошенко. 

 

 

Реклама Google

Telegram Channel