Курси НБУ $ 41.17 € 45.95
Христину Соловій судили за матюки на концерті

Христина Соловій.

Фото РБК.

Христину Соловій судили за матюки на концерті

Українська співачка Христина Соловій після інциденту на концерті в Чорноморську, де обматюкала колишню назву міста Іллічівськ, постала перед судом

Раніше правоохоронні органи інкримінували виконавиці дрібне хуліганство за публічну лайку зі сцени під час «Виделкаfest» у Чорноморську, де вона назвала колишню назву міста «Іллічівськ повною х*йн*ю». Зрештою, суд розглянув справу Христини Соловій і сьогодні, 27 вересня, установа остаточно виправдала співачку й заявила про відсутність правопорушення, пише ТСН.

«Обовʼязковою ознакою обʼєктивної сторони даного кримінального правопорушення є наслідки у вигляді порушення громадського порядку та спокою громадян. Однак, громадяни, які прийшли на концерт не потребували і не перебували в спокої, цілеспрямовано прийшли на масовий захід, де не може бути тихо і спокійно, тому є безпідставним твердження про порушення спокою громадян. Що стосується порушення громадського порядку, то це питання не може розглядатися поза обставинами та контексту, в якому нецензурна лайка прозвучала. Критерії громадського порядку є різними в залежності від місця, обставин і учасників події. Одна й та сама лайка має різний вплив на оточуючих та громадський порядок. Суд дійшов висновку про відсутність події і складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 173 КУпАП, тому провадження у справі має бути закрите на підставі п. 1 ч. 1 ст. 247 КУпАП», - йдеться у заяві суду, яку знаменитість опублікувала в Instagram.

Перед тим знаменитість виголосила промову, яку додатково опублікувала у фотоблогу, де розкритикувала постаті Володимира Путіна й Володимира Леніна. І заявила, що не погоджується зі своєю виною. Окрім того, вона підкреслила, що судове засідання є «випробовуванням зрілості та справедливості нашого суспільства». Своєю чергою, адвокат Соловій додав, що докази, використані під час складання протоколу після концерту про правопорушення, не були переконливими.

Реклама Google

Telegram Channel