Курси НБУ $ 41.17 € 45.95
Горохівська громада подається на конкурс «Громада на всі 100» (Фото)

В межах реалізації проєкту в місті Горохові буде облаштовано Сквер пам’яті героїв.

Фото: сайт Горохівської територіальної громади.

Горохівська громада подається на конкурс «Громада на всі 100» (Фото)

Метою участі в конкурсі є залучення фінансування до 100 тис.доларів на реалізацію проекту «Сквер пам’яті героїв»

В межах реалізації проєкту в місті Горохові буде облаштовано Сквер пам’яті героїв – місце, де буде вшанований кожен полеглий у війні з російським агресором воїн з теренів Горохівщини. 

Про це інформують на сайті громади.

«В пам’ять кожного героя буде виготовлена індивідуальна стела з фотографією та короткою інформацією про нього/неї. Біографії героїв відвідувачі зможуть прочитати через QR код на кожній стелі. Стели будуть розміщені вздовж вимощених каменем алей в центрі міста поруч з  пам’ятним знаком  «Борцям за Волю й Незалежність України».

Всі алеї сходяться до центральної Стели слави.  Вздовж центральної алеї будуть розміщені три інформаційні стенди з історією цього особливого місця, яка розпочалась у 1944 році. Тоді радянська влада жорстоко і показово розправилась із трьома місцевими мешканцями – воїнами Української Повстанської Армії. З 1990 року тут збираються жителі громади на спільну молитву в пам’ять тих, хто в різні часи боровся та віддав життя за вільну Українську державу. 

«Громада на всі 100» - це конкурс для територіальних громад, які шукають нові можливості для втілення своїх ідей, а також готові ділитись власним досвідом. Цей конкурс реалізується за підтримки Програми USAID DOBRE у партнерстві зі Старлайт Медіа та Українським кризовим медіа-центром», - йдеться у повідомленні.

 

 

Читайте також: «На Рівненщині відкриють Меморіал Героїв».

 

Реклама Google
 

Telegram Channel