Курси НБУ $ 41.17 € 45.95
Чому волинські ліцеїсти гасили вогонь і надавали першу медичну допомогу (Фото)

Ліцеїсти мали нагоду випробувати себе у ролі рятувальників.

Фото: Головне управління ДСНС України у Волинській області.

Чому волинські ліцеїсти гасили вогонь і надавали першу медичну допомогу (Фото)

27 вересня у Луцькому молодіжному центрі відбувся безпековий пізнавальний захід для дев'ятикласників Луцького ліцею №18. Хлопці й дівчата мали нагоду випробувати себе у ролі вогнеборців, хіміків-дозиметрів, піротехніків

Під наставництвом професіоналів служби цивільного захисту діти ознайомилися з важливими напрямками Служби 101: вивчили особливості роботи вогнеборців, відділення хімічно-радіаційного захисту, а також піротехнічної служби.

Про це інформує Головне управління ДСНС України у Волинській області.

«На локаціях юні рятувальники визначали ступінь забруднення території хімічно-небезпечними речовинами, «пожежники» - гасили справжній вогонь за допомогою води від пожежного автомобіля, а «піротехніки» у повному захисному спорядженні (бронежилетах і шоломах) спеціальними пристроями шукали заховані у землі металеві елементи, що імітували вибухонебезпечні предмети та вчились надавати першу долікарську допомогу у випадку травмування від них.

За успішне проходження тематичних локацій учасники отримали тематичні подарунки і збагатилися важливими знаннями з правил безпеки, а на завершення - підлітки поспілкувались із рятувальниками у неформальній обстановці.

Пізнавальний захід для юних рятувальників був організований Головним управлінням ДСНС України у Волинській області за сприяння Департамент культури, молоді та спорту Волинської ОДА та ГУ ДСНС Волині. За супровід та допомогу - подяка Луцькому районному управлінню ГУ ДСНС України у Волинській області, Аварійно-рятувальному загону спеціального призначення м. Луцьк», йдеться в повідомленні.

 

 

Читайте також: «Навіщо волинських учителів навчали, як поводитися зі зброєю (Фото)».

Реклама Google

 

Telegram Channel