Курси НБУ $ 41.17 € 45.95
У громаді на Волині вшанували жертв Бабиного Яру (Фото)

Бабин Яр – це некрополь для більш ніж 100 000 громадян.

Фото: Культура / Нововолинськ.

У громаді на Волині вшанували жертв Бабиного Яру (Фото)

У Нововолинському історичному музеї відбувся музейний урок пам'яті, присвячений жертвам трагедії Бабиного Яру під назвою «Бабин Яр - це наша незагоєна рана»

Захід відвідали учні Нововолинського ліцею №7. Урок присвятили одній із найтрагічніших сторінок історії періоду Другої світової війни, коли у вересні 1941 року нацисти розпочали масові розстріли мирного населення, зокрема євреїв, ромів, військовополонених та інших. Під час уроку учасники мали змогу більше дізнатися про масштаб трагедії, що стала символом людської жорстокості та ненависті.

Про це інформує Культура / Нововолинськ.

«Музейні уроки покликані сприяти глибокому осмисленню історичних подій, важливості збереження пам'яті про жертви Бабиного Яру, а також утвердженню в суспільстві цінностей толерантності, людяності та миру.

83 роки тому, у вересні 1941, у серці християнського древнього Києва стався жахливий злочин. 29-30 вересня на околиці Києва було вбито майже 34 тисячі євреїв - переважно жінок, дітей, людей похилого віку. Єдиною провиною цих людей було те, що вони належали до єврейської національності.

Бабин Яр став Братською могилою і символом Голокосту в Україні. З вересня 1941 року до кінця вересня 1943-го він був місцем регулярних розстрілів і захоронень, які проводили органи нацистської поліції безпеки разом із військовою та цивільною владою Києва.

Жертвами нацистів стали не тільки євреї, а й роми, українські націоналісти, радянські військовополонені, пацієнти київської психіатричної лікарні та інші національні чи соціальні групи, яких окупанти вважали ворогами або «просто зайвими».

Бабин Яр – це некрополь для більш ніж 100 000 цивільних громадян та військовополонених», йдеться в повідомленні.

Читайте також: «У США проведено другу в історії страту методом, який розкритикували ЄС та ООН».

Реклама Google

 

Telegram Channel