Курси НБУ $ 41.22 € 46.15
«Територія здоров'я» відвідала ще одне селище на Волині

Послугами мобільної оптики скористалося 18 людей.

Фото: facebook.com.

«Територія здоров'я» відвідала ще одне селище на Волині

Вакцинальний автобус Центру побував у селищі Рокині Княгининівського старостинського округу Луцької громади

«Територія здоров’я» діяла з нагоди Всесвітнього дня серця та в межах Всеукраїнської кампанії з посилення імунізації проти кашлюка, дифтерії та правця. Захід ініціювали і провели фахівці Луцького районного відділу установи у співпраці з медиками первинної ланки та волонтерами Товариства Червоного Хреста України.

Про це інформує Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Фахівці Центру комунікували з мешканцями Рокинь про важливість профілактики серцево-судинних захворювань. Високий кров'яний тиск і рівень холестерину, куріння, цукровий діабет, низький рівень фізичної активності, нездорове харчування, високий рівень стресу – все це шкодить серцю. Щоб вчасно виявити перші прояви недуг, потрібно регулярно робити діагностику, зокрема, контролювати рівень артеріального тиску і цукру в крові, стежити за індексом маси тіла.

На «Території здоров’я» надано близько 250 послуг. Зокрема, 48 людей отримали консультації сімейного лікаря, 12 – дерматолога (проведено 84 дослідження родимок).

Вперше під час виїзного заходу відбулася плантографія стоп (оцінка ступеня порушення її опорної функції при дефектах стоп), цю послугу отримали шестеро людей. Електрокардіограму зробили десятеро осіб, визначення рівня рівня цукру в крові – 15, швидкі тести на гепатити В,С та ВІЛ/СНІД – 8.

Окрім того, проведено 43 щеплення. Послугами мобільної оптики скористалося 18 людей. Відбулися майстер-класи з миття рук (зокрема, в місцевому закладі дошкільної освіти) і надання домедичної допомоги, заняття з психосоціальної підтримки.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Ще одне литовське місто стало офіційним партнером Нововолинська.

Реклама Google

Telegram Channel