Курси НБУ $ 41.22 € 46.15
Посилити підтримку України: про що Порошенко говорив з гендиректором Єврокомісії з питань розширення

«Подякував за вагоме рішення щодо надання Україні фінансової допомоги розміром 35 мільярдів євро».

Фото Європейська солідарність.

Посилити підтримку України: про що Порошенко говорив з гендиректором Єврокомісії з питань розширення

Петро Порошенко, який перебуває у Брюсселі, зустрівся з Генеральним директором із питань розширення та політики сусідства Європейської Комісії Герт-Яном Купманом

Як повідомив Порошенко у соцмережах, учасники зустрічі привітали політичне рішення щодо початку вступних переговорів між Україною та Європейським Союзом і обговорили стан підготовки і ключові виклики на шляху відкриття першого переговорного кластера щодо демократії та верховенства права.

«Поділився оцінками розвитку внутрішньополітичної ситуації в Україні в умовах війни та окреслив проблемні питання у сфері зміцнення демократичних інститутів, верховенства права, багатопартійного парламентаризму, поваги до прав людини, свободи ЗМІ, незалежності правосуддя, антикорупційної політики та сприятливого бізнес-клімату. Наголосили на важливості виважених обіцянок, уникнення завищених очікувань та забезпечення прогресу у вступних переговорах на основі реальних досягнень», – пише Порошенко.

 

 Він також привітав представлення кандидатур на посади нових членів Європейської Комісії і відзначив необхідність пріоритетності «українського питання» у роботі нового складу ЄК. 

«Подякував за вагоме рішення щодо надання Україні фінансової допомоги розміром 35 мільярдів євро за рахунок заморожених російських активів та закликав Єврокомісію посилити макрофінансову та оборонну підтримку нашої держави», – пише Петро Порошенко.

Реклама Google

Telegram Channel