Курси НБУ $ 41.22 € 46.15
У ДТП на Волині загинув капітан ЗСУ, кавалер ордена «За мужність» Павло Чайка

Вічна пам'ять.

Волинь-нова

У ДТП на Волині загинув капітан ЗСУ, кавалер ордена «За мужність» Павло Чайка

На автодорозі поблизу села Хорохорин Луцького району 29 вересня у ДТП загинув 36-річний військовослужбовець ЗСУ, капітан, повний кавалер ордена «За мужність» Павло Чайка

Цю інформацію Суспільному в телефонному режимі 30 вересня підтвердив Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

Посадовець розповів, що Павло Чайка родом із волинського міста Рожище, почесний громадянин міста. Разом із дружиною проживав у Києві.

З військовим прощатимуться у рідному місті 2 жовтня:

  • 12:00 — прощання біля батьківського дому в Рожищі;
  • 12:10 — громадська панахида та чин поховання.

У військовослужбовця залишилися батьки, дружина та рідна сестра.

 

 Що відомо про Павла Чайку

Як сказано на офіційному сайті Десантно-штурмових військ Збройних сил України, Павло Чайка на псевдо «Сігл» був нагороджений орденом «За мужність» тричі.

Орденом «За мужність» III ступеня за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Павла нагородили 8 липня 2014. Орденом «За мужність» II ступеня — 4 грудня 2014.

Орденом «За мужність» I ступеня за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі був відзначений 26 лютого 2015.

7 травня 2016 року військовослужбовець отримав орден «Народний герой України» в місті Києві. Також його відзначили нагрудним знаком «За взірцевість у військовій службі» III ступеня.

У 2015 році Міноборони України розповідало історію українського захисника. У 2007 році Павло Чайка потрапив в армію, де відслужив строкову службу десантником в Миколаєві. Потім відслужив на контракті. Далі попрацював два роки в «Беркуті», і знову повернувся на контракт. Війна для десантника почалася ще біля окупованого Криму – бійці стояли в кілометрі від Армянська.

Оборонець Донецького аеропорту, учасник боїв на Дебальцівському плацдармі. У складі 79-ї ОДШБр, де був командиром взводу, пройшов найпекельніші бої: Слов’янськ, Зеленопілля, Мар’їнка, відбув дві ротації в Донецькому аеропорті, брав участь у боях за Дебальцеве. Двічі отримав поранення.

Реклама Google

Telegram Channel