Курси НБУ $ 41.22 € 46.15
Волинські медики розвінчували міфи про лікування зубів майбутніх мам, частуючи їх десертами (Фото)

Стоматологиня Ірина Преображенська й гінекологиня Христина Гладкова надали майбутнім мамам багато корисних рекомендацій.

Фото: Волинське обласне медоб'єднання захисту материнства і дитинства.

Волинські медики розвінчували міфи про лікування зубів майбутніх мам, частуючи їх десертами (Фото)

Волинське обласне медоб'єднання захисту материнства і дитинства провело чергові збори майбутніх мам і татів, присвятивши час розвінчуванню міфів та страхів про здоров’я зубів

Стоматологиня Ірина Преображенська й гінекологиня Христина Гладкова надали вагітним жінкам, та тим, хто планує вагітність, багато корисних рекомендацій.

Про це інформує Волинське обласне медоб'єднання захисту материнства і дитинства.

«Отже, коротко – основна інформація щодо здоров’я зубів для майбутніх мам:

- важливо запланувати вагітність та пролікувати зуби до її настання.

Проте якщо вагітній жінці необхідно лікування у стоматолога - це можна і потрібно зробити, адже сучасні анестетики не шкідливі для плоду. Гострий біль призводить до зростання рівня адреналіну, тож терпіти його не потрібно!

- 8-12 тиждень вагітності – це період токсикозу у вагітних. Коли жінка має рвоту, виникає бажання почистити зуби. Однак кислотність в роті підвищується, тож рот спочатку необхідно прополоскати водою;

- під час вагітності потрібно обирати щітку середньої жорсткості або м’яку, адже через гормональні зміни ясна набрякають та легко травмуються;

- найкраще допомагає запобігти карієсу ретельне чищення зубів. Це захворювання інфекційного походження, його спричиняють стрептококи групи В, які живуть у ротовій порожнині і харчуються вуглеводною їжею. Тож боротися з нальотом і вичищати зуби та міжзубні проміжки.

Чекаємо усіх охочих на наступних зустрічах у студії щасливого батьківства обласного перинатального центру! У нас цікаво, пізнавально і смачно!», йдеться в повідомленні.

 

Читайте також: «У місті на Волині відкрили дитячий інтеграційний простір (Фото)».

Реклама Google

 

Telegram Channel