Курси НБУ $ 41.22 € 46.15
На Волині сусід підстрелив собаку, який забіг на його подвір'я

Поранену тварину волонтери відвезли до ветеринарної клініки.

Фото: Суспільне Луцьк.

На Волині сусід підстрелив собаку, який забіг на його подвір'я

У приватному секторі у місті Ківерці на Волині чоловік стріляв із рушниці у сусідського пса

Тварина нині на лікуванні.

Обставини ситуації з'ясовують правоохоронці, розповіла Суспільному речниця Нацполіція Волині Ольга Бузулук.

Зі слів власниці собаки Ганна Степанюк, усе сталося у суботу, 28 вересня. Тварина вибігла за паркан, гуляла на вулиці та, стікаючи кров’ю, прийшла під двері будинку.

«Відчиняю двері, бачу, що собака біжить і падає біля порога, — говорить власниця. — Там кров із носа і кров із боку біля ребер була. Ніколи з сусідами в нас ніхто не свариться, дружно і нормально всі жили. Я не знаю, що йому зробилося, з якого дива він таке вчинив».

Тепер Ганна Степанюк переживає, як інцидент позначиться на дітях. У будинку, де вона мешкає, проживає четверо неповнолітніх.

«Так, це наша провина, що вона бігала і забігла на його територію. А як діти будуть бігати, голосно кричати чи заважати — то що, може стрельнути в дитину? Мені страшно», — додала власниця тварини.

Чому стріляв у собаку — Суспільне намагалося з’ясувати у чоловіка, на якого вказала Ганна. У його будинку була жінка, спілкуватися з журналістами вона не захотіла.

Галина — тітка чоловіка, який ймовірно стріляв у собаку, живе поруч. Каже: племінник не агресивний, самого інциденту не бачила.

«Тільки чую, діти плачуть, кричать. Я побігла туди, ми живемо добре, та собачка Тіна лежить і кров з неї вже йде, вона так тяжко дихає», — пригадує жінка.

Поранену тварину волонтери відвезли до ветеринарної клініки. Ветеринар Тарас Савченко лікує собаку. З його слів, поранення у неї – від невеликої кулі. Коли тварину привезли у ветклініку, то вона майже не рухалася. Нині стан собаки покращився.

«Через те, що йшла з рота кров – була думка, що її ще і в голову вдарили. Але потім дійшли до того, що куля увійшла через бік і потрапила в шлунок. Кожен день вона трохи активніша, уже пристає до наших котів стаціонарних», — зазначив ветеринар.

Поліцейські вилучили пневматичну гвинтівку в чоловіка, який стріляв з неї у пса. Зі слів речниці Нацполіції Волині Ольги Бузулук, слідчі не відкриватимуть кримінальне провадження за жорстоке поводження з твариною.

«Жорстоке поводження — це, напевно, якщо тварину мордують, знущаються. Тут, можливо, що був якийсь елемент самозахисту. Будуть розбиратися всебічно в цій ситуації і притягати до адміністративної відповідальності. Як чоловіка, який стріляв із пневматичної рушниці. Якщо буде вбачатись порушення і в діях чи бездіяльності господині собаки — то так само буде притягнута і вона», — сказала речниця.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинянам, які організували наркобізнес, світить до 12 років за ґратами.

Реклама Google

Telegram Channel