Курси НБУ $ 41.25 € 45.71
У Луцьку майже 450 ліцеїстів склали присягу на вірність українському народові (Фото)

Кожен отримав посвідчення ліцеїста та нарукавні знаки Сил Спеціальних Операцій.

Фото: Фейсбук.

У Луцьку майже 450 ліцеїстів склали присягу на вірність українському народові (Фото)

Відбулась урочиста посвята в ліцеїсти учнів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні

На цю подію завітали перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук, заступник очільника ОВА Олександр Троханенко, народна депутатка України Соломія Боровська, депутатка облради, мама випускника ліцею Оксана Філіпчук, представники командування ССО, діючі військовослужбовці, волонтери, правоохоронці, а також батьки.

Про це повідомляють у Волинській обласній раді. 

Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих випускників ліцею та усіх новітніх Героїв України, які полягли за волю та незалежність України. Ліцеїсти поклали квіти на Алеї Пам’яті загиблих у російсько-українській війні та до пам’ятного монументу волинським Героям Небесної Сотні, що на Меморіалі Вічної Слави у Луцьку.

Перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук привітав присутніх зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, Днем козацтва та Днем захисників і захисниць України від імені голови та депутатів Волиньради. «Не випадково ліцеїсти нашого найкращого військового навчального закладу присягають саме сьогодні. Ці величні свята, які злилися воєдино, – це передача з покоління в покоління звитяги та мужності нашого народу. Це свято наших захисників і захисниць, які віддають своє здоров’я та життя заради України, задля того, щоб наша держава жила і процвітала. Тож, зичу ліцеїстам бути гідними людьми і брати приклад зі своїх відважних попередників, які сьогодні стоять на захисті незалежності та територіальної цілісності Батьківщини», - підкреслив він.

Також Юрій Поліщук привітав керівника обласного військового ліцею Павла Боснюка із особистим святом, яке він також відзначає у цей день, та побажав йому професійних успіхів, реалізації усіх планів з розвитку закладу.

Опісля привітань ліцеїсти урочисто присягнули: «Бути надійним і вірним товаришем, берегти честь свого ліцею! Вірно і самовіддано служити Батьківщині, шанувати і берегти державні символи та національні святині! Сумлінно готувати себе до військової служби, до захисту незалежної Держави Україна! Бути гідним сином великої нації, гордо нести почесне звання ліцеїста! Ніколи не зрадити народу України! І нехай у цій святій справі заступиться за нас Пресвята Богородиця!», - йшлося у тексті присяги.

Кожен отримав посвідчення ліцеїста та нарукавні знаки Сил Спеціальних Операцій. Насамкінець на майбутнє служіння Вітчизні ліцеїстів благословив настоятель Святоюріївського храму, отець Миколай.

 
 
 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У селищі на Волині організували благодійний забіг для збору коштів пораненому воїну.

Реклама Google

Telegram Channel