Курси НБУ $ 41.25 € 45.71
Окупанти вчинили наймасовішу страту українських військовополонених на лінії фронту

В ОГП перевіряють опублікований матеріал.

Волинь-нова

Окупанти вчинили наймасовішу страту українських військовополонених на лінії фронту

Російська армія розстріляла 16 українських військовополонених в районі селищ Миколаївка і Сухий Яр Покровського району на Донеччині

Це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту.

Про це інформує УП з посиланням на Офіс генпрокурора.

«1 жовтня 2024 року у Telegram-каналах з’явилась інформація про ймовірний розстріл представниками ЗС РФ 16 українських військовослужбовців. За даними медіа, черговий воєнний злочин російська окупаційна армія вчинила в районі селищ Миколаївка і Сухий Яр Покровського району.

На оприлюдненому відео зафіксовано, як під контролем ворога військовослужбовці ЗСУ, взяті у полон, вийшли з лісопосадки. Після того, як вони вишикувались в шеренгу, окупанти умисно відкрили по них вогонь на ураження. Поранених, які подавали ознаки життя, добили впритул автоматною чергою», - йдеться у повідомленні.

В ОГП перевіряють опублікований матеріал. За словами генпрокурора Андрія Костіна, це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту.

Правоохоронці акцентують, що такі дії є цинічним і грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікуються як тяжкий міжнародний злочин.

 

 

Telegram Channel