Курси НБУ $ 41.28 € 45.71
Україна готова обговорювати з Польщею Волинську трагедію

Андрій Сибіга розпочав візит до Польщі та вшанував у Варшаві пам'ять загиблих українців.

Фото із сайту espreso.tv.

Україна готова обговорювати з Польщею Волинську трагедію

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга під час візиту у Варшаву 1 жовтня заявив, що Україна готова обговорювати з польськими колегами складні питання спільної історії, зокрема Волинську трагедію 1943-1944 років

1 жовтня Андрій Сибіга прибув з першим на новій посаді візитом до Польщі. Він розпочав візит у Варшаві, де вшанував пам'ять загиблих українців.

А під час Варшавського безпекового форуму очільник МЗС наголосив, що Україна має достатньо політичної волі та дипломатичних інструментів для вирішення найскладніших питань, включно з темами, що стосуються відносин із Польщею – одним із найближчих союзників України. 

«Ми на цю тему будемо сьогодні розмовляти», – зазначив голова МЗС України, але не уточнив, з ким саме обговорюватиме цю тему.

Як підкреслює «Радіо Свобода», тема Волинської трагедії є однією із найбільш суперечливих в українсько-польських відносинах. Погляди Варшави і Києва на причини, відповідальність і кількість жертв з обох сторін різняться. Але головна розбіжність ‒ це кількість жертв серед поляків і українців та звинувачення польською стороною УПА у масових вбивствах поляків на Волині.

Читайте також: Ярош: давайте історичний дискурс польсько-українських відносин лишимо історикам!

Telegram Channel