Курси НБУ $ 41.28 € 45.71
Кутова кухня – плюси та мінуси такого рішення

Фото із skladmebliv.ua.

Кутова кухня – плюси та мінуси такого рішення

Вибір кухонного гарнітура лише на перший погляд здається простим завданням (що сподобалося, те й купуй). Але насправді при замовленні меблів для кухні важливо орієнтуватися на низку факторів:

  • кількість користувачів;
  • метраж приміщення;
  • кількість побутової техніки.

Сьогодні детальніше поговоримо про переваги та недоліки встановлення кутового гарнітура.

Метраж приміщення

Кутова кухня (https://skladmebliv.ua/ua/kukhonni-mebli-22/kutovi-kukhni-1018) - ідеальний варіант для малогабаритних приміщень квадратної або прямокутної форми. Отже, при розробці дизайну гарнітура конструктори зможуть залучити кожен сантиметр кімнати!

Розміри кутової кухні

Виробники меблів пропонують різні варіанти компактних рішень (наприклад, моделі розміром 1,5×1,5 м або 1,5×2 м). Такі гарнітури гармонійно вписуються в маленькі приміщення й дозволяють максимально ефективно використовувати простір. 

Ергономіка

Кухонні меблі займають приблизно 1/3 частини всього приміщення, завдяки встановленню кутового гарнітура кімната легко зонується, наприклад:

  • при установці Г-подібної кухні залучаються 2 стіни, а вікно та протилежна стіна з обідньою зоною залишаються вільними;
  • при використанні П-подібного гарнітура меблями займають 3 стіни, у тому числі підвіконня, а обідній стіл переносять у вітальню або до протилежної стіни.

Головне — визначитися з розміщенням плити, мийки та робочої поверхні. Як правило, у разі установки Г-подібного гарнітура мийка розміщується в кутку, ліворуч і праворуч від неї залишають простір для обробки продуктів, далі йде плита.

У чому мінуси

Цей варіант дизайну не підійде для кухні з виступами або нішами в стінах. Також нераціонально розглядати кутовий гарнітур для вузького та витягнутого приміщення. Крім того, варто пам'ятати, що вартість таких кухонь завжди вища за лінійні на 10–15%.

Підсумовуючи, можна зазначити, що вибір кухонного інтер'єру – це питання індивідуального смаку кожної людини. Найголовніше, щоб кухня подобалася вам та вашим близьким.

Реклама Google

Telegram Channel