Курси НБУ $ 41.25 € 45.71
У Волинському музеї відкрили виставку про часи перших визвольних змагань

Ознайомитись із виставкою про військо УНР та УПА запрошують усіх охочих.

Фото: Фейсбук.

У Волинському музеї відкрили виставку про часи перших визвольних змагань

У День Захисників та Захисниць України 1 жовтня у Волинському краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки Український інститут національної пам'яті «Українське військо 1917–1921 рр»

Перед першою екскурсією відвідувачі заходу мали можливість перенестись в час перших визвольних змагань через перегляд кінохроніки того часу.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Волинського краєзнавчогог музею. 

На Волині відбувались не лише громадсько-політичні процеси українського державотворення, але й творилася Армія УНР. Зокрема у 1918 р. у Ковелі проходило формування синьожупанної, а у Володимирі – сірожупанної дивізій. Інформація про обидва формування та світлини з військовими присутні на виставкових банерах.

Виставка «Українське військо 1917–1921 рр.» розповідає не лише про визвольну боротьбу цього часу, але й демонструє історичну тяглість українських військових традицій, які сьогодні відроджуються у Збройних Силах України (ЗСУ) вже під час російсько-української війни.

Поряд із інформаційними банерами, у межах виставкового простору експонуються зразками холодної та вогнепальної зброї періоду Української революції та військові однострої армії УНР, УПА та ЗСУ. Тож поспішайте ознайомитись з виставкою – термін експонування обмежений.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У місті на Волині відкрили Алею Слави Героїв.

Реклама Google

Telegram Channel