Курси НБУ $ 41.28 € 45.71
У Луцьку молодь зійшлась у козацькому батлі

На сцені свої уміння представили майже 60 учасників.

Фото: Суспільне Луцьк.

У Луцьку молодь зійшлась у козацькому батлі

1 жовтня, у День українського козацтва, в Палаці культури Луцька відбулося благодійне мистецьке дійство «Козацький Battle»

Захід відвідали пів тисячі гостей.

Як розповів Суспільному співорганізатор заходу Роман Ковальчук, дружні батли відбулися за участі ансамблів народного танцю «Волинянка» та «Волиняночка», а також спортивного клубу козацьких бойових мистецтв «Герць».

На сцені свої уміння представили майже 60 учасників. Це діти та молодь від 5 до 29 років. Під час батлів учасники демонстрували гопакову техніку, яка є складовою бойового козацького мистецтва, — розповіла Суспільному керівниця зразкового аматорського ансамблю народного танцю «Волиняночка» Олена Козачук.

Учасники дійства демонстрували вміння козаків долати страх і гартувати дух — ходити по битому склу. Суспільне Луцьк

Елементи гопака і бойового мистецтва дуже подібні, розповів тренер спортивного клубу, співорганізатор заходу Роман Ковальчук. Каже, що на сцені представники клубу представили характерництво – вміння козаків долати страх і гартувати дух.

«Це елементи козацького характерництва, ми говоримо про загартування тіла і духу. Бо скло – це гостре і є такий страх і це стереотипно, і дуже важко психологічно подолати цей страх, але якщо із правильною підготовкою і правильним підґрунтям, то це може зробити кожен», — розповідає Роман Ковальчук.

У фойє Палацу культури отаман громадської організації «Козацьке стрілецьке братство» Володимир Перчук представив козацьку зброю. Розповів про принцип дії мушкетів і пістолей, які використовували козаки.

Зі слів Володимира Перчука, «Козацький Battle» приурочили до Дня захисника і захисниці України і Дня Українського козацтва. 15-річний Арсен Штик каже — цей день важливий для нього.

«Хто святкує, хто горює за захисниками. На цей час я радий, що батько повернувся після поранення, то трошки свято. З іншого боку – шкода військових, але, хай буде перемога», — говорить хлопець.

Захід організував департамент культури Луцької міської ради. Зі слів керівниці департаменту Тетяни Гнатів, під час заходу збирали гроші у скриньки на потреби військових. На які бригади — не конкретизувала.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Волинському музеї відкрили виставку про часи перших визвольних змагань.

Реклама Google

Telegram Channel