Курси НБУ $ 41.28 € 45.71
Порошенко в Брюсселі обговорив з Віце-Президентом Єврокомісії та Президентом ЄНП пріоритетність «українського питання»

Петро Порошенко з Манфредом Вебером.

Фото Європейська солідарність.

Порошенко в Брюсселі обговорив з Віце-Президентом Єврокомісії та Президентом ЄНП пріоритетність «українського питання»

Петро Порошенко, який перебуває з візитом у Брюсселі, зустрівся з Виконавчим Віце-Президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом

П’ятий Президент подякував Добмровскісу за незмінну підтримку України у зміцненні макроекономічної стабільності та поступової інтеграції до Європейського Союзу. Порошенко також підкреслив важливість збереження пріоритетності «українського питання» у порядку денному нового складу Європейської Комісії.

 

 «Обговорили процедуру та умови виділення Євросоюзом подальших пакетів макрофінансової допомоги Україні, в тому числі за рахунок заморожених російських активів. Наголосив на необхідності збільшення бюджетних асигнувань ЄС на потреби фінансування оборонних потреб як України, так і Євросоюзу, а також важливості посиленого страхування бізнесу в умовах триваючої війни. Детально обговорили хід реформ в Україні, зокрема у сфері публічних фінансів та державних закупівель», – написав Порошенко в соцмережах.

Під час зустрічі з одним з важковаговиків європейських політиків, Президентом Європейської народної партії Манфредом Вебером Порошенко обговорив пріоритети роботи нових складів Європарламенту та Єврокомісії з акцентом на посилення допомоги Україні. «Також це стосується і високої динаміки переговорного процесу щодо вступу України до ЄС», – вважає лідер «Євросолідарності».

 

 «Вплив політичної родини ЄНП на роботу інституцій ЄС та процес прийняття рішень зростає», – констатує Порошенко. «Із паном Вебером ми також обговорили бачення та хід реформування Європейського Союзу у контексті розширення, шляхи зміцнення політичної, безпекової, економічної стійкості ЄС у нових геополітичних реаліях», – пише Порошенко.

 

 Петро Порошенко під час виступу на Політичній асамблеї ЄНП закликав майбутніх Єврокомісарів відкинути страх перед путіним і забезпечити перемогу України у війні. Він також наголосив, що членство нашої держави в ЄС і НАТО є однією з головних умов перемоги над країною-агресором. Він також вкотре нагадав про «червоні лінії» щодо України. «Жодних компромісів щодо українського суверенітету. Жодних компромісів щодо територіальної цілісності. Жодних компромісів щодо демократії. Жодних  компромісів щодо безпеки та послаблення української армії, можливо, однієї з найсильніших зараз на континенті. Жодних компромісів щодо цінностей. Ось чому я тут. І тому ми разом, щоб продемонструвати єдність на наступні п’ять років», – наголосив Порошенко. 

Реклама Google

Telegram Channel