Курси НБУ $ 41.28 € 45.71
Суперник Бразилії  у півфіналі чемпіонату світу... Україна!

27-річний голкіпер Олександр Сухов – найкращий гравець матчу «Україна – Венесуела» за версією FIFA.

Фото із сайту sport.ua.

Суперник Бразилії у півфіналі чемпіонату світу... Україна!

Здавалось, таке може прийти лише уві сні. Навіть, коли мова йде про «маленький футбол», як називають футзал. Але козаки Олександра Косенка цей сон зробили реальністю!

Хоча початок світової першості для «синьо-жовтих» вийшов – гірше не придумаєш: розгромна поразка від Аргентини – 1:7. Проте далі на перший «глевкий млинець» в Узбекистані наші не зважали, а зібралися, «зализали рани», проаналізували свої помилки – і видали «на-гора» серію з чотирьох перемог. Спочатку «синьо-жовті» «розтрощили» Анголу – 7:2, потім приборкали норовливий Афганістан – 4:1. Це дало змогу вийти в серію плей-офф із другого місця в групі.

А там – в 1/8 фіналу – козаки ефектно «приземлили» на «п’яту точку» «летючих голландців» (Нідерланди) – 3:1, і вже готувалися до чвертьфінального матчу проти дворазових чемпіонів світу і шестиразових чемпіонів Європи з футзалу – Іспанії. А «Червона фурія», напевне, думала, що на одній нозі обіграє посередню Венесуелу і те саме зробить з Україною, бо завжди нас вигравала. Але... сіла в калюжу. Латиноамериканці піднесли іспанцям величезну «свиню», вирвавши сенсаційну вікторію – 2:1, і вийшовши в 1/4 на Україну.

А таким подарунком – суперподарунком – гріх було не скористатися. І в чвертьфіналі козаки Косенка громлять Венесуелу – 9:4! Чого тільки вартий гол воротаря збірної України Олександра Сухова, яким «смакують» зараз усі спортивні телеканали...

Тепер, 2 жовтня, на «синьо-жовтих» чекає півфінальний поєдинок проти мегапотужної Бразилії (в іншому півфіналі зустрічаються Аргентина і Франція), але і «чарівники футболу» – не безгрішні. Принаймні, так вважає колишній гравець національної збірної України, а нині головний тренер юніорської збірної України з футзалу Ігор Mосквичов.

– Все ж, прикро, що в чвертьфіналі суперником українців була Венесуела, а не Іспанія. Як на мене, Україна мала чудову нагоду вперше взяти гору над піренейцями, – сказав він в інтерв’ю кореспонденту Sport.ua.

– Це що підопічні Олександра Косенка такі сильні чи іспанці останнім часом здали?

– Знаєте, якщо бути точним, то перше й друге. На мій погляд, окрім стартового поєдинку – з Аргентиною, де за рівної гри латиноамериканці вразили неймовірною реалізацією, – в решті матчів українці продемонстрували гру дуже високого ґатунку. А іспанці за стилістикою гри вже давно не справляють враження непереможної збірної. Це й довели венесуельці.

«Багато експертів фаворитом вважають багаторазових чемпіонів світу, проте схиляюся до того, що основний час завершиться внічию».

– А в чвертьфіналі Україна – Венесуела ви кого вважали фаворитом?

– Звичайно, нашу збірну, яка у всіх компонентах була сильнішою за латиноамериканців. Я в своїх очікуваннях не помилився. Обидві наші четвірки зіграли дуже якісно, не підвели й гравці, що виходили на заміну.

Відчувалося, що в українців – довга лава запасних, панує чудовий мікроклімат, все на довірі. Ось хоча б такий приклад: у стартовому поєдинку воротар Олександр Сухов був не безгрішний, але Олександр Косенко продовжував йому довіряти пост «номер 1» – й не прогадав. У чвертьфіналі наш кіпер був одним із кращих на майданчику, а який гол забив після сольного проходу!

– Якщо ви передчували нашу перемогу над Венесуелою, то як завершиться протистояння з багаторазовими чемпіонами світу – бразильцями, котрим в квітні українці крупно програли на турнірі в Литві – 2:7?

– Переконаний, що з тієї невдачі вже зроблені правильні висновки й про неї вже забули. Тоді в Литві наші часто помилялися при стандартах. Згоден, бразильці неперевершені в контролі м’яча, й роблять швидші передачі, незважаючи на те, що малорухливі. Отака в них техніка.
Наш головний «козир» – мобільність. Треба змусити бразильських ветеранів нервувати й помилятися. Я в курсі, що багато експертів фаворитом вважають багаторазових чемпіонів світу, проте схиляюся до того, що основний час завершиться внічию. А далі – вже кому посміхнеться Фортуна.

– Чи позначиться на діях українців відсутність дискваліфікованого Назара Шведа, під питанням й участь Михайла Зварича, який ще не відновився після пошкодження.

– Швед – це втрата, він був на видноті, знаходиться в бойовій спортивній формі. Але не замінимих не буває. Замість того ж Зварича з венесуельцями грав Андрій Мельник – і діяв дуже надійно.

Зрештою, й серед бразильців є травмовані. Звісно, всі, хто в строю, горять бажанням продемонструвати свої найкращі якості. В 1996 році наша збірна на світовому форумі в Іспанії вже була четвертою. Зараз є чудова нагода написати нові сторінки до історії звитяг українського футзалу.

Отож, мусите сьогодні тримати кулаки за наших о 18:00. Матч за 3-є місце відбудеться 6 жовтня о 15:30, а вирішальний, фінальний поєдинок чемпіонату світу – також 6 жовтня о 18:00. Принаймні, свою участь у планетарній Першості в Узбекистані козаки Олександра Косенка продовжили до неділі. Молодці!


За воротами

Йожеф САБО, колишній головний тренер київського «Динамо» і національної збірної України, про поразку «Динамо» 0:3 від італійського «Лаціо» в Лізі Європи:

– Коли рахунок став 0:3, то в мене вже не витримали нерви, я вимкнув телевізор. Потім трошки відійшов – і все ж додивився гру до кінця... Результат – закономірний. Що показало «Динамо?» Ну, тримали м’яч часом, але де? На своїй половині поля! І толку? Шовковський зараз має зрозуміти – з цими хлопчиками він у Європі далеко не піде. «Динамо» – ніяке…

Їм до школи треба, а не в Лізі Європи грати! Пацанва!


Який рахунок?

Українська Прем’єр-Ліга. Результати матчів 8 туру: «Верес» – «Шахтар» – 1:1, «Лівий берег» – «Динамо» – 0:3, «Рух Львів» – «Колос» – 0:0, «Оболонь» – «Інгулець» – 2:1, «Карпати» – «Полісся» – 1:3, «ЛНЗ Черкаси» – «Чорноморець» – 1:1, «Кривбас» – «Олександрія» – 0:1, «Зоря» – «Ворскла» – 2:0.

 

 Тутешній футбол

Чемпіонат Волині. Результати матчів 15 туру: ФК «Тростянець» – ФК «Рубіж» (Любомль) – 7:1, «Славія» (Боратин) – ФК «Камінь-Каширський» – 5:1, «Шахтар» (Нововолинськ) – ЛСТМ №536 (Луцьк) – 1:8, матч НФК «Локомотив» (Ківерці) – ФК «Володимир» не відбувся.

Реклама Google

Telegram Channel