Курси НБУ $ 41.22 € 45.52
Чемпіонка світу з козацького двобою з Волині розповіла про свій кар’єрний шлях

Алла Гаврилюк: "Ми нащадки козаків і це наша історія, наш мужній дух боротьби".

Фото: Фейсбук.

Чемпіонка світу з козацького двобою з Волині розповіла про свій кар’єрний шлях

Попри те, що козацтво залишилось на сторінках історії, їхні традиції продовжують жити серед нас

Юна жителька з Баєва Алла Гаврилюк вже понад 10 років займається козацьким двобоєм – українським національним видом єдиноборства, що поєднує ударні техніки руками й ногами з технічними прийомами боротьби, а нещодавно вона вкотре стала Чемпіонкою світу з цього виду спорту.

Інтерв’ю з Чемпіонкою світу з козацького двобою з Баєва опублікували на фейсбук-сторінці Боратинської громади.

Алло, розкажіть, будь ласка, з чого почалась Ваша любов до цього виду спорту.

- Мене надихнув до спорту тато ще у дитинстві. Він хотів, щоб я могла захистити себе коли його не буде поряд. Так я і почала займатися козацьким двобоєм, мені тоді було 6 років. Цей вид єдиноборства виділявся своїм націоналістичним спрямуванням, характером, універсальністю технік. Акцент у ньому зосереджується не лише на фізичних вправах, але й духовному розвитку, що робить його унікальним і актуальним.

У Вашій скарбничці багато перемог та досягнень. Якою перемогою пишаєтесь найбільше?

- Це Чемпіонату Світу з козацької двобою 2023 року, який проходив у Німеччині. Тоді я здобула 2 золота у різних категоріях і була нагороджена двома поясами.

Нещодавно Ви вкотре стали Чемпіонкою Світу з козацького двобою. Поділіться, будь ласка, як Ви готувались до змагань.

- Змагання проходили чеському місті Хомутов з 20 по 22 вересня цього року. Загалом приймало участь 1880 учасників з 33 країн світу. Я виступала в складі збірної України від волинського клуб BUSHIDO.

Готувалася я всі 11 років на тренуваннях. У мене щоразу так: коли дізнаюсь про змагання, то починаю викладатися на усі сили та тренуватись. Велика вдячність моєму тренеру Панасюку Олександру Олександровичу. Його вказівки допомагали мені під час двобоїв. Ну і, звичайно, мене мотивувало бажання не втратити титул Чемпіонки Світу.

На завершення Алла Гаврилюк додала:

« Важливо продовжувати та розвивати традицію козацького двобою в Україні. Адже це про збереження культури, формування патріотизму, фізичний і моральний розвиток молоді, військовий приклад. Ми нащадки козаків і це наша історія, наш мужній дух боротьби».

 
 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинянка стала чемпіонкою України з семиборства.

Реклама Google

Telegram Channel