Курси НБУ $ 41.28 € 45.71
Бойового медика з Луцька врятував… 90-й псалом

Олександр Киця.

Фото Волинська єпархія ПЦУ.

Бойового медика з Луцька врятував… 90-й псалом

Олександр Киця спасав захисників, доки сам не був важко поранений. Лікарі не були впевнені, що виживе, але він твердо вірив у силу молитви та надіявся на Божу поміч

За 2 роки переніс шість операцій, утратив частину органів, та його віра дійсно творить дива, адже став на ноги та зміг повернутися до роботи в лікарні.

Про Божу опіку та шлях до видужання Олександр не раз розповідав друзям, знайомим, ЗМІ, зокрема, прессекретареві Волинської обласної клінічної лікарні Андрієві Гнатюку. Вражає історія про те, як його життя врятував 90-й псалом, інформує Волинська єпархія.

Медик знав, що багато воїнів мають при собі так званий захисний пояс – смужку тканини, на якій надруковано слова псалмоспівця Давида. Олександр же з дому не взяв такого пояса, не зміг знайти в потрібний момент, проте псалом… сам його знайшов.

 

 «Церква була біля частини. Десь була 12-та година, ми вже верталися в частину і я кажу до хлопців, що зайду, свічечку поставлю. Підійшов до жіночки у свічній лавці, щоб свічку купити і поставити. А вона потім каже: «У вас є 90-й псалом?». Кажу, що немає, батьки не знайшли. А вона: «У нас є». І дає мені той 90-й псалом, і грошей не бере».

На фронті медик щоранку з’їдав проскурку та молився. Роздрукований текст 90-го псалма тримав у кишені кітеля на лівому плечі. Проте під час останнього обстрілу переклав під бронежилет, у нагрудну кишеню.

«Я ніби щось відчував, переклав його. Бо ж знаю, що під час надання медичної допомоги одяг з людини зрізають, тобто якби лишив у кишені – його би на мені не було. За 15 кілометрів від Лисичанська біля мене розірвалася міна, я одразу перестав рухати ногами, проте свідомості не втрачав, відкрив аптечку та знеболив себе. Я розумів, що евакуації не буде, доки триває мінометний обстріл. Потім прилетіла друга міна. Але з Божою поміччю дивом я лишився живий, постійно молився та відчував молитви батьків і дружини».

Шлях до видужання Олександра – довгий та нелегкий, багато вже пройдено та й попереду чималі випробування. 2 жовтня на медика чекає чергова, сьома операція, що за прогнозами лікарів триватиме понад 8 годин. Оперуватимуть Олександра у Національному науковому центрі хірургії та трансплантології ім. О. Шалімова. Рідні та друзі знають, наскільки твердою є його віра у Господа, тож просять помолитися за благополучний результат лікарського втручання, легку реабілітацію та швидке повернення до повноцінного життя Олександра Киці.

У медика є мрія – піднятись на Говерлу. Вірить, що з Божою поміччю обов’язково втілить це в життя.

Переглянути телерепортажі можна за посиланнями: «12 канал».

Реклама Google

Telegram Channel