Курси НБУ $ 41.22 € 45.52
Чому сьогодні не можна підстригати волосся і треба йти по гриби

З дем грибника!

Фото із сайту ukr.net.

Чому сьогодні не можна підстригати волосся і треба йти по гриби

3 жовтня – День техніків в Україні. Віряни вшановують пам'ять святого священномученика Діонісія Ареопагіта

3 жовтня в церковному календарі – день пам’яті святого священномученика Діонісія Ареопагіта. Він був учнем апостола Павла і першим єпископом Афін. А навернувся до християнства після проповіді апостола Павла в афінському ареопазі. 

Діонісій є одним із сімдесяти апостолів і відомий як яскравий представник апофатичного богослов’я в християнстві. Діонісій Ареопагіт шанується православною церквою як священномученик, оскільки він постраждав за свою віру. Його життя і діяльність мали великий вплив на розвиток християнської теології та філософії, інформує ТСН.ua.

Що не можна робити 3 жовтня

= Не можна відмовляти коханим – буде серйозна сварка.

= Не слід стригтися – волосся буде рости повільно.

= Забороняється піднімати з підлоги гроші, які загубив незнайомець.

Народні прикмети і традиції на 3 жовтня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

= дивилися, який сьогодні день: сиро й туманно, але в повітрі літає багато павутини — осінь буде погожою;

= стоїть суха погода – взимку чекайте на невелику кількість снігу;

= на ялинці шишки ростуть низько – рано вдарять морози;

= на клені і березі ще не все листя опало – до холодної зими.

Віряни намагалися обов'язково піти до церкви, але якщо такої можливості не було, то святому Діонісію молилися вдома. Просили в нього щастя в сімейних справах, подолання всіх життєвих негараздів.

Іменини: як назвати дитину, яка народилася 3 жовтня

Які сьогодні іменини: Антон, Денис, Іван, Павло, Петро.

Талісманом людини, народженої 3 жовтня, є топаз. Здавна вірили, що цей камінь лікує простудні захворювання, підвищує імунну систему. Також топаз це символ світла, тепла і рівноваги.

Реклама Google

Який сьогодні день в Україні і світі 

3 жовтня в Україні святкують День техніків. Це свято було запроваджено 1998 року з метою підтримки старшокласників у виборі технічної освіти та кар’єри. У цей день вшановують працівників різних технічних професій, таких як інженери, електрики, ІТ-спеціалісти, автослюсарі та багато інших.

Також 3 жовтня Всесвітній день грибників. Це неофіційне свято, яке відзначають любителі «тихого полювання» – збирання грибів. Цей день є чудовою нагодою для активного відпочинку на природі та насолоди грибним сезоном.

А ще 3 жовтня Всесвітній день тверезості. Цей день присвячений заохоченню людей утримуватися від вживання алкоголю та роздумам про історію рухів за тверезість у всьому світі. Основною метою цього дня є привернення уваги до проблеми алкоголізму та його негативного впливу на здоров’я і життя людей. Це також нагода для поширення інформації про переваги здорового способу життя та підтримки тих, хто прагне подолати залежність.

3 жовтня святкують Всесвітній день смузі. Це свято було засноване 2015 року канадським молекулярним токсикологом та експертом з питань здоров’я Реєм Мехтою. Метою цього дня є популяризація смузі як смачного та корисного напою, який можна легко включити до щоденного раціону. Смузі – це напій, який зазвичай готують з фруктів, овочів, йогурту або молока, і він багатий на вітаміни та мінерали. Цей день є чудовою нагодою спробувати нові рецепти та насолодитися здоровими напоями.

Читайте також: Тепловізор, який волиняни передали для Анатолія Савчука і його побратимів, уже прийняв бойове хрещення.

Telegram Channel