Курси НБУ $ 41.22 € 45.52
Волинські лісівники розповіли як гасили пожежі, рятуючи села на прифронтових територіях

Вони – професіонали. Одні з найсильніших та найкращих у своїй справі.

Фото: Фейсбук.

Волинські лісівники розповіли як гасили пожежі, рятуючи села на прифронтових територіях

Колектив пожежного екіпажу з філії «Колківське лісове господарство» ДП «Ліси України» – Мирослав Оксенюк, Микола Раковець і Микола Романюк – нещодавно повернувся з Харківщини

Хлопці провели 11 днів на передовій боротьби з вогнем.

Про це повідомляють у Поліському лісовому офісі.

Вони працювали в умовах, де небезпека була всюди: старі склади зброї, які досі детонували, заміновані території вже через нинішню війну, а навколо - нестримна лісова пожежа.

Це справжня зона ризику, де кожен крок міг бути останнім. Замінили їх колеги Ростислав Павлюк, Володимир Сачковський та Дмитро Патейчук, які продовжують цю важку роботу.

Вони - професіонали. Одні з найсильніших та найкращих у своїй справі.

Мирослав Оксенюк, інженер з охорони та захисту лісу Колківської філії, розповідає, що незважаючи на свій великий досвід гасіння пожеж, Харківщина підготувала для них нові виклики. Але попри все, завдяки злагодженій роботі рятувальників та місцевих колег, вдалося уникнути трагедій.

Найскладнішим, на думку Мирослава, був день у Ізюмському районі. Сильний вітер роздмухував полум’я, і вогонь загрожував цілому селу. У ці хвилини важливо було діяти швидко й чітко - створювати бар'єри, аби вберегти життя людей і зупинити неконтрольоване поширення пожежі.

«Ми зустрічалися з місцевими жителями, - згадує Мирослав, - одна жінка постійно запрошувала нас на вечерю, дуже щиро й тепло. Ми відмовлялися - їжі нам вистачало, забезпеченння всім необхідним в нас на високому рівні. Але приходили заряджати телефони й пауербанки. Така гостинність дуже зворушувала, попри жахливі обставини, у яких ми опинилися».

Коли ти борешся з такими масштабними пожежами, розповідає він, бачиш, як люди роблять неймовірне. Тут немає місця страху - є тільки взаємодопомога і віра в те, що можна здолати стихію.

Мирослав впевнений, що попереду ще багато роботи, адже синоптики прогнозують нові спекотні дні, але він вірить, що його колеги впораються з усіма викликами.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині відкрили новий підрозділ місцевої пожежної охорони.

Реклама Google

Telegram Channel