Курси НБУ $ 41.22 € 45.52
Волинська журналістка - про найкращого провидця України

Волинь-нова

Волинська журналістка - про найкращого провидця України

Днями гортала стрічку новин і натрапила на соту, мабуть, від початку повномасштабного вторгнення, «заяву» від екстрасенсів про те, коли закінчиться війна. Цього разу віщунка передбачала, що велика бійня триватиме до травня 2025-го…

Хочеться вірити, що все ж таки Україна переможе раніше. Та й прогноз екстрасенки знову ж таки – досить «розмитий». Ну, але ж це – логічно. Бо ж хто ж знає краще за Господа Бога, коли припиниться цей жах?!

«Ніхто», – сама собі даю відповідь. Але я таки знаю «екстрасенса», котрий відав ще за десяток років до 2022-го, що вторгнення розпочнеться.
…– От побачиш, що путін ще війну почне! – літня жінка зробила свій висновок на основі прослуханого щойно випуску новин по радіо.

– Бабцю, та що Ви таке дурне кажете! – мовила онука, яка зайшла до кімнати якраз по закінченню новин і мусила послухати недолугу думку «політолога», як вона тоді подумала. «Ну хіба ж таке можливо, що «братня держава» (донедавна більшість у нас так вважали) ТАКЕ зробила? Та й великомасштабні війни вже в минулому», – подумала про себе дівчина-підліток.

Це був початок 2010-их років.

«Або ж ти не «понімаєш? А бо ж ти не бачиш, що той путін робить, які він палки вставляє для України?! Хіба ти не бачиш, що тепер робиться з газом і не тільки?» – продовжила бабуся. Онуці не знайшлося що сказати. Але все ж вона вірила, що бабця перебільшує.

– Мене то може вже й не стане, а ви згадаєте мої слова! – прорекла моя «провидиця-політолог», піднявши догори вказівний палець.
Жінка, яка працювала на кухні в «общепіті» і трохи – прибиральницею, не здобула вищої освіти, а тим паче – суспільно-політичної. Лише – тримісячні кухарські курси. Вона не мала й ніякого сертифіката підтвердження навичок провидиці і ніколи не брала участі в «Битві екстрасенсів».
Дитина Другої світової війни, яка провчилася в школі лише сім класів (потім була ще вечірня школа), щось таки знала на основі власного досвіду й спостережень. Зрозуміла те, чого не змогли передбачити дипломовані політологи і «віщуни». 
…Моя рідна бабця-«екстрасенс» – Клавдія Іванівна Грунт – відійшла до Вічного дому за три роки до початку російсько-української війни. 

Оксана ЛУЦЮК, позаштатна кореспондентка газети «Волинь».

Реклама Google

Telegram Channel