Курси НБУ $ 41.22 € 45.52
У громаді на Волині біля місцевої бібліотеки облаштували бібліодворик

Неймовірні місцеві жителі взяли участь у розфарбовувані вуличних меблів.

Фото: Фейсбук.

У громаді на Волині біля місцевої бібліотеки облаштували бібліодворик

У Торчинській громаді активні небайдужі люди для книгозбірні виготовили вуличні меблі з піддонів, які слугуватимуть для проведення різних творчих заходів та майстерок під відкритим небом

Біля Торчинської публічної бібіліотеки відбулася толока, під час якої облагородили навколишню територію: поприбирали, покосили траву, постригли кущі.

Та опіля облаштували бібліодворик, де встановили яскраві лавки, інформаційний стенд і чудову дитячу хатинку у виконанні місцевого майстра Віктор Куляша. А неймовірні місцеві жителі взяли участь у розфарбовувані вуличних меблів.

Про це розповіли на фейсбук-сторінці Торчинської громади.

Толока з виготовлення вуличних меблів з піддонів — це чудова ініціатива, яка сприяє розвитку громадських просторів та об'єднує людей для спільної справи. Такі заходи не тільки сприяють екологічному підходу (переробка піддонів), але й дають можливість місцевим жителям зробити свій внесок у покращення благоустрою громади.

До речі, у бібліотеці на першому поверсі, завдяки співпраці з Національна Асамблея людей з інвалідністю України було встановлено пандус та облаштовано доступний простір «Крила».

І приємна новина: завдяки реалізації даного проєкту Торчинська публічна бібліотека Торчинської селищної ради стала лауреатами Всеукраїнського конкурсу на здобуття звання «Бібліотека року 2024» серед бібліотек України у номінації «Малі бібліотеки».

Також Торчинська публічна бібліотека Торчинської селищної ради відзначена спеціальною відзнакою Українська бібліотечна асоціація/Ukrainian Library Association «Інклюзивна бібліотека».

Толока відбулася в рамках адвокаційної кампанії ««Інклюзивні громади - об'єднані дії для розвитку дітей з інвалідністю» завдяки співпраці Торчинська громада з Національна Асамблея людей з інвалідністю України

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Нововолинському музеї зберігатиметься макет Маріупольського драматичного театру.

Реклама Google

Telegram Channel