Курси НБУ $ 41.22 € 45.52
Відома українська акторка пішла воювати

Ріта Бурковська у фільмі «Бачення метелика».

Фото із сайту espreso.tv.

Відома українська акторка пішла воювати

«Впевнена, що кіно ще буде в моєму житті», – каже Ріта Бурковська (на фото)

Виконавиця головної жіночої ролі у драмі «Бачення метелика» (відома також участю у стрічках «Подружжя ДаДа» і «Поміж тіней») приєдналася до лав Збройних Сил України. Про це вона розповіла в соцмережах. 

Бурковська вже склала військову присягу. Вона написала, що її надихнула керівниця медичної служби Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ Вікторія Ковач. 

Ріта Бурковська зазначила, що хотіла б зніматися в кіно, але в цей історичний час вона ухвалила «єдино правильне рішення».

«Останні 2,5 роки я працювала з медіа. Ми зробили багато корисних речей і важливих історій. Я багато чого навчилася у найкращих журналістів. Ці вміння вже не пропадуть.  Але час брати більшу відповідальність на себе, і я це роблю з радістю. Але найпрекрасніше в цьому всьому, це – люди. Я побачила інтервʼю Вік­торії Ковач. Послухавши її думки, сенси, я відчула, що для мене це була б честь – стати поруч із такою людиною і служити Україні. Не знаю, що принесе мені моє рішення, але точно знаю, що в цей історичний час, це –  єдино правильне рішення, і я рада, що нарешті його прийняла і маю честь служити серед кращих. Мені теж дуже хочеться зніматися в кіно, тусуватися, займатися своїми справами, але зараз це – не дуже на часі. Я впевнена, що ще буде кіно у моєму житті і люди, які мені близькі по цінностях, й історії, які мене «торкнуть» й інших теж. Хочеться бути з тими, хто себе не жаліє і здатний бути в реальності й із нею працювати. Ну і з тими, хто мене витримає після всього. Одна з моїх улюблених медитацій – дивитися на воду. Вона тече, тече і рано чи пізно впадає у більшу воду. Ось так і ми. До нас хтось йшов цим шляхом, і ми торуємо шлях іншим. Все – закономірно. У всього є причинно-наслідковий звʼязок. Це – наша дорога і шлях – і нам його йти. Оминати нема сенсу. Дякую тим, хто зробив свій вибір до мене. Подяка тим, хто стає поруч. Надіюся, ми всі будемо ефективними», – написала захисниця.

«Мені теж дуже хочеться зніматися в кіно, тусуватися, займатися своїми справами, але зараз це – не дуже на часі». 

Зазначимо, що торік у Нідерландах українська акторка Ріта Бурковська здобула перемогу на церемонії «Septimius Awards» у категорії «Найкраща європейська акторка». Нагороду отримала за виконання головної ролі в стрічці про російсько-українську війну «Бачення метелика». У фільмі – історія аеророзвідниці з позивним «Метелик», що виходить із полону. На неї чекають рідні, друзі, побратими та коханий. Проте, у новому житті вона стикається з новими викликами. Сценарій написав режисер Максим Наконечний спільно з письменницею та режисеркою Іриною Цілик.

Трофей від «Septimius Awards» – дуже престижний у кіноколах.
Трофей від «Septimius Awards» – дуже престижний у кіноколах.

Читайте також: У Польщі до Українського легіону поки що зголосилось лише 196 добровольців.

Реклама Google

Telegram Channel