Курси НБУ $ 41.22 € 45.52
Київ увійшов до 15 найкращих міст світу за рівнем цифровізації

За останні 5 років Україна здійснила колосальний ривок: піднялася зі 102-го на 5-те місце за рівнем розвитку цифрових послуг.

Фото із сайту vctr.media.

Київ увійшов до 15 найкращих міст світу за рівнем цифровізації

Столиця України випередила Токіо

Рейтинг Local Online Services Index від ООН проводиться кожні два роки та показує, як міста здійснюють цифрову трансформацію: у ньому оцінюють онлайн-послуги, сервіси електронної демократії та цифрову інфраструктуру.

«Цього року за цими показниками ми обійшли такі міста, як Париж, Рим і Відень, та увійшли в ТОП-15 серед 193-х міст. Дякуємо киянам за зворотний зв’язок, який дає змогу розвивати місто попри всі виклики», – сказав представник київської влади Петро Оленич. 

ТОП-15 міст у цьому рейтингу: Мадрид, Таллінн, Ер-Ріяд, Копенгаген, Дубай, Нью-Йорк, Стамбул, Берлін, Лондон, Сеул, Сінгапур, Шанхай, Київ, Манама й Токіо. 

Реклама Google

Крім цього, Україна посіла перше місце у світі за рівнем залученості громадян до державних онлайн-сервісів у рейтингу ООН – E Government Development Index. Про це повідомила пресслужба «Дії».

Зазначається, що за останні 5 років Україна здійснила колосальний ривок: піднялася зі 102-го на 5-те місце за рівнем розвитку цифрових послуг. 
– «Держава в смартфоні», яка була мрією, тепер очолює світові рейтинги. А найголовніше – українці вважають цифровізацію однією з найуспішніших реформ, довіряючи державним сервісам більше, ніж будь-коли. І доказ цього – уже майже 21 мільйон користувачів «Дії», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Ізраїль заборонив в'їзд… генсеку ООН.

Telegram Channel