Курси НБУ $ 41.22 € 45.52
Порошенко в Брюсселі зустрівся з оновленою Групою друзів України в Європарламенті

«Зараз близько сотні європарламентаріїв активно залучені до «українського досьє» та прагнуть допомогти нашій державі у ці складні часи».

Фото Європейська солідарність.

Порошенко в Брюсселі зустрівся з оновленою Групою друзів України в Європарламенті

Петро Порошенко в Брюсселі зустрівся з оновленою Групою друзів України в Європарламенті на чолі з депутатом ЄП Петрасом Ауштрявічусом

«Приємно вражений рівнем мобілізації прихильників України в стінах нового Європейського Парламенту. Серед них тепер все більше представників з країн Західної та Центральної Європи. Зараз близько сотні європарламентаріїв активно залучені до «українського досьє» та прагнуть допомогти нашій державі у ці складні часи. Така підтримка надзвичайно важлива», – написав п’ятий Президент у соцмережах.

 

 «Майже півтори години нашої розмови пролетіли як одна мить. Відверті дискусії, «мозкові штурми» практично з усіх питань порядку денного. Обговорили і ситуацію на фронті, і шляхи справедливого та реалістичного завершення війни, потреби ЗСУ і можливості європейського «оборонки», і способи покарання агресора. Також йшлося про пріоритети повоєнного відновлення України та виклики для демократичної і економічної стійкості нашої держави, про перспективи вступу до ЄС та НАТО», – повідомив Порошенко.

 

 «Україна повинна отримати підтверджену гарантію, що стане членом НАТО в перший день миру. Тільки такий механізм може втримати росію від нового нападу. Щиро вдячний депутатам за підтримку нашої ініціативи зі схвалення саме резолюції щодо України як першої резолюції нового скликання законодавчого органу ЄС», – пише Петро Порошенко.

 

 «Безумновно, попереду ще багато роботи та викликів, але з таким рівнем підтримки та інтересу до України з боку європарламентарів, я переконаний, нам все вдасться. Такі зустрічі надають впевненості: Україна переможе і стане членом об’єднаної європейської родини», – резюмує Порошенко.

 

 Порошенко також зустрівся з новопризначеним Головою Делегації Європарламенту у Парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС Пеккою Товері. «Досвідчений системний професіонал із величезним військовим бекграундом глибоко розуміє виклики, перед якими постала України, та стратегічну важливість перемоги над російським агресором для тривалої безпеки на континенті. Детально обговорили ситуацію на фронті, потреби ЗСУ і можливості Європейського Союзу для зміцнення військової стійкості України, а також перспективи прискорення переговорного процесу щодо вступу України до Європейського Союзу», – зазначив пʼятий Президент. 

Лідер «Євросолідарності» у Брюсселі також провів зустрічі з Виконавчим Віце-Президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом, з Генеральним директором із питань розширення та політики сусідства Європейської Комісії Герт-Яном Купманом, з депутатом Європарламенту Андріусом Кубілюсом, який є кандидатом на посаду Єврокомісара з питань безпеки та космосу, з депутатом Європарламенту, співдоповідачем з питань України Міхаелем Ґалером, з Президентом Європейської народної партії Манфредом Вебером.

Раніше Петро Порошенко під час виступу на Політичній асамблеї ЄНП закликав майбутніх Єврокомісарів відкинути страх перед путіним і забезпечити перемогу України у війні. Він також наголосив, що членство нашої держави в ЄС і НАТО є однією з головних умов перемоги над країною-агресором. Він також вкотре нагадав про «червоні лінії» щодо України. «Жодних компромісів щодо українського суверенітету. Жодних компромісів щодо територіальної цілісності. Жодних компромісів щодо демократії. Жодних  компромісів щодо безпеки та послаблення української армії, можливо, однієї з найсильніших зараз на континенті. Жодних компромісів щодо цінностей. Ось чому я тут. І тому ми разом, щоб продемонструвати єдність на наступні п’ять років», – наголосив Порошенко. 

Реклама Google

Telegram Channel