Курси НБУ $ 41.22 € 45.52
Гранатометник з Волині отримав нагороду від Сирського

З вірою в Перемогу!

Фото: suspilne.media.

Гранатометник з Волині отримав нагороду від Сирського

Молодший сержант «Джокер», 31-річний Володимир із селища Олика на Волині, на передовій лінії фронту отримав відзнаку «За бойову доблесть» від головнокомандувача Збройних Сил України, генерала Олександра Сирського

Він знищив ворожі танки та піхоту, рятуючи побратимів на Покровському напрямку, і успішно утримав рубіж оборони.

Про це пише Суспільне.

1 березня 2022 Володимир став добровольцем та розпочав службу у 68-ій Окремій єгерській бригаді імені Олекси Довбуша Оперативного командування Захід. Молодого бійця зарахували в штат другого Окремого стрілецького батальйону.

Вже в травні 2022 року військовослужбовець у складі підрозділу виконував бойові завдання на Лиманському напрямку, потім із побратимами звільняв від окупантів П’ятихатки на Запорізькому напрямку.

З травня 2024 року Володимир із позивним «Джокер» почав служити у роті вогневої підтримки на посаді командира гранатометного відділення.

У червні цього року «Джокер» відвоював українські позиції на Покровському напрямку. Молодший сержант отримав бойове завдання з оборони та прикриття дружнього підрозділу піхоти під час активного наступу противника.

Вночі росіяни обстріляли позиції, де перебував «Джокер» з побратимом. Частково пошкодили МК-19. Після авіаційної атаки Володимир надав першу медичну допомогу військовослужбовцям, які на сусідній позиції отримали поранення у результаті скиду з ворожого fpv-дрона.

Тоді довелось прийняти бій із вісьмома танками російської армії, які рухались на українські позиції. Одного танка вдалось підстрелити з РПГ-22. Після цього прицільно відпрацював по танку з АТ-4: внаслідок влучання з російського танка злетіла гусенична стрічка. Екіпаж почав тікати у напрямку лісопосадки. Командир відділення разом із побратимом таки дістали російських танкістів, поранивши двох.

Волинянин із гранатомета відкрив прицільний вогонь по ворожій штурмовій групі, яка здійснила висадку з БМП.

Після доби оборони, під постійним вогневим натиском, «Джокер» вступив у стрілецький бій із близької відстані та встиг попередити про близьке розташування противника інший український піхотний підрозділ, який рухався у напрямку ворога, не маючи даної інформації.

Рубіж оборони було втримано, ворог відступив.

Довідково: У телефонному коментарі Суспільному речниця Волинського обласного ТЦК та СП Уляна Кравчук розповіла, що нагорода «За бойову доблесть» – нова. Її вручає Головнокомандувач ЗСУ. Таких нагород в Україні станом на початок жовтня отримали лише двоє військовослужбовців – один з Волині, інший з Тернопільщини.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Лучанка стала однією з кращих плавців у повітряному командуванні «Захід».

Реклама Google

Telegram Channel