Курси НБУ $ 41.22 € 45.52
Всесвітньо відомий архітектор Франческо Фреза показав як може виглядати Центральний ринок у Луцьку (Фото)

Проєкт архітектурної студії PIUARCH.

Фото: www.lutskrada.gov.ua.

Всесвітньо відомий архітектор Франческо Фреза показав як може виглядати Центральний ринок у Луцьку (Фото)

У Луцькому національному технічному університеті відбулася лекція-презентація майбутньої реконструкції Старого міста у рамках започаткованого діалогу Urban Talks 2.0, Відродження Старого міста, що вже давно об’єднує містян навколо ідеї збереження та оновлення історичного серця Луцька

На презентації було розглянуто питання реконструкції Центрального ринку, який є важливою частиною історичного ареалу міста. Особлива увага приділялася тому, як реконструкція ринку вплине на розвиток цієї частини Луцька з урахуванням сучасних тенденцій урбаністики та архітектури.

 

Спікером презентації виступив всесвітньо відомий архітектор Франческо Фреза, який спеціалізується на інтеграції культурної спадщини та сучасної архітектури. Він детально зупинився на концепції реконструкції Центрального ринку, яка, зокрема, передбачає:

1.Регенерацію застарілого та неформального ринку.

2.Створення багатофункціонального комерційного та орієнтованого на сферу послуг хабу.

3. Покращення соціального та економічного відродження району всього Старого міста.

4. Створення нового сучасного ринку.

5. Покращення сполучення між сучасним містом та Замковою площею, Замковою площею та Старим містом і Центральним парком.

6. Створення доступної ландшафтної зони навколо Замку Любарта.

7. Підкреслення видів на замок.

8. Покращення паркінгової інфраструктури, перехоплювальні паркінги як брами до Старого міста.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Міський голова Ігор Поліщук подякував Франческо Фреза та архітектурній студії PIUARCH за величезну пророблену роботу. Вона була розпочата ще до повномасштабного вторгнення, призупинена з початком війни і лише зараз завершена.

Він також нагадав, що перша згадка від професійних архітекторів про необхідність перенесення Центрального ринку і облаштування належного простору під стінами замку була ще у 1976 році. Адже це місце має надзвичайний потенціал для залучення туристів, створення нових робочих місць, а в естетичному плані – для перетворення нашого міста та виведення його на новий рівень.

«Я щиро сподіваюся, що цю концепцію вдасться реалізувати, і ми з вами замість Центрального ринку, який зараз насправді є соромом нашого міста, отримаємо чудовий історичний квартал, що буде приваблювати туристів і не викликатиме негативних емоцій у гостей Луцька. Ми також отримаємо нові робочі місця та більш продуктивне використання потенціалу Старого міста, що наразі використовується на 10-20%. І оскільки туристичний напрямок для Луцька є стратегічним, перетворення цієї площі буде відігравати в ньому важливу роль», – сказав міський голова.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Освітянам Волині вручили заслужені нагороди.

Реклама Google

Telegram Channel