Курси НБУ $ 41.22 € 45.52
У Володимирі зняли карантинні обмеження по сказу

Пам'ятайте, сказ вилікувати не можна, його можна тільки попередити!

Фото: ілюстративне/facebook.com.

У Володимирі зняли карантинні обмеження по сказу

Починаючи з 1 серпня, відтоді як було виявлено перший випадок захворювання домашньої тварини на сказ, у місті протягом 60 днів тривав карантин

За результатами засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, яка днями відбулась у Володимирській РДА, усі карантинні обмеження наразі знято.

Про це повідомляє Володимирська міська рада.

За час карантину в районі міста фахівці районної державної лікарні ветеринарної медицини здійснили вакцинування від сказу 106 собак та 153 котів. Із залученням спеціалістів Держпродспоживслужби проводилась роз’яснювальна кампанія серед населення щодо небезпеки, яку становить сказ для тварин та людей.

Відповідно до статті 48 Закону України «Про ветеринарну медицину», інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин», затвердженої Головним управлінням ветеринарної медицини з Держветінспекцією Мінсільгосппроду України за № 5 від 15.03.1994 р., Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Володимирській районній державній адміністрації вирішила зняти карантинні обмеження зі сказу на території міста Володимир.

Пам’ятайте, сказ вилікувати не можна, його можна тільки попередити. Бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх близьких!

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Рівненщині судитимуть лікаря за фіктивні діагнози.

Реклама Google

Telegram Channel