Курси НБУ $ 41.22 € 45.52
Волинянам пояснили як діяти у разі зникнення військового

Представники різних структур роз'яснили можливості надання правової та соціальної допомоги.

Фото: ілюстративне/facebook.com.

Волинянам пояснили як діяти у разі зникнення військового

У Маневицькій селищній раді відбулася зустріч, присвячена вирішенню проблемних питань родин українських воїнів, що перебувають у полоні або зникли безвісти

Щоб забезпечити комплексний підхід у цьому напрямку, захід об'єднав представників різних органів влади, силових структур та організацій.

Про це повідомляє Маневицька селищна рада.

Куди йти, кому телефонувати, що робити, які документи збирати, …? На ці та подібні питання надавали відповіді: уповноважена з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Міністерства внутрішніх справ України, представники Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Оперативного командування «Захід», Товариства Червоного Хреста України, Камінь-Каширської районної військової адміністрації, Камінь-Каширського РТЦК та СП, управління ПФУ у Волинській області, Маневицької селищної та Прилісненської сільської рад.

Одним із ключових питань зустрічі було детальне роз'яснення процедури розшуку зниклих безвісти військовослужбовців. Надано чіткий план дій у разі зникнення військового, зокрема, які документи необхідно зібрати, куди звертатися та які кроки здійснювати для пошуку або підтвердження статусу зниклого.

Представники різних структур роз’яснили можливості надання правової та соціальної допомоги, доступні державні гарантії, а також підтримку на різних рівнях. Присутні отримали відповіді на запитання щодо процесу пов’язаного з військовополоненими та роз’яснення, як працюють відповідні міжнародні договори і процедури.

Учасникам зустрічі було надано максимум потрібної інформації, контактних даних відповідних служб та організацій, представники сімей загиблих та зниклих безвісти військовослужбовців мали змогу отримати відповіді на більшість своїх питань, налагодити взаємозв’язок та індивідуально поспілкуватись з представниками структур, причетних до відповідної роботи.

Якщо близька вам людина потрапила у полон або зникла безвісти, ви можете звернутися по допомогу до Західного регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, який розташований у м. Львів, вул. Коперника, 17.

Телефони гарячої лінії: (0 800) 300-541.

Для дзвінків з-за кордону: +38 (032) 229-57-54 (лінія працює у робочі дні з 10.00 до 16.00).

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Як на Волині забезпечують принцип безбар'єрності під час надання адміністративних послуг.

Реклама Google

Telegram Channel