Курси НБУ $ 41.22 € 45.52
Львівські нейрохірурги врятували хлопця після ДТП з буйволом

Вже на другий день після операції хлопець став самостійно пересуватися по палаті.

Фото Медоб'єднання Львова.

Львівські нейрохірурги врятували хлопця після ДТП з буйволом

Нейрохірургам Лікарні Святого Пантелеймона вдалось врятувати 18-річного хлопця, який отримав складну черепно-мозкову травму у ДТП з буйволом

Про це повідомила пресслужба Першого ТМО.

«Аварія трапилася 30 вересня у Львівському районі. Того ранку студент Львівської політехніки Максим Андрейко, як і щопонеділка, вирушав з другом із рідного містечка Угнів на навчання до обласного центру. Підвозив хлопців водій легкового авта. Поблизу села Річки раптово на дорогу вискочив буйвіл. Через погану видимість водій не встиг зреагувати та загинув на місці», — йдеться у повідомленні.

 Після ДТП у хлопця сильно боліла голова та шия, а зуби були вибиті. До лікарні він потрапив через кілька годин після аварії із важкою черепно-мозковою травмою. У нього виявили вдавлений перелом лобної кістки.

Відтак Максиму була необхідна термінова операція.

«Ми успішно виконали це втручання. Наразі у Максима є невеликий дефект в лобній кістці - розміром 2×2,5 сантиметри. Через місяць-два йому потрібно буде провести повторну операцію для закриття цього дефекту», — розповів керівник центру нейрохірургії та неврології, завідувач нейрохірургічного відділення Лікарні Святого Пантелеймона Остап Федорко.

Вже на другий день після операції хлопець став самостійно пересуватися по палаті.

 

 

 

Реклама Google

Telegram Channel