Курси НБУ $ 41.22 € 45.52
Волинському медінституту виповнилось 80 років

Заклад було засновано у 1944 році, як фельдшерсько-акушерську школу.

Фото: Фейсбук.

Волинському медінституту виповнилось 80 років

З нагоди поважного ювілею обласного комунального освітнього медзакладу відбулась урочиста академія

Привітати педколектив і студенство прийшли перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук, заступник очільника ОВА Тарас Шкітер, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, випускники, а також лікарсько-наукова спільнота.

Про це повідомляють у Волинській обласній раді. 

На початку заходу пролунали слова вдячності для усіх мужніх захисників та захисниць – випускників медінституту, а полеглих викладачів та випускників, а також усіх сучасних українських Героїв вшанували хвилиною мовчання. Ведучі дійства розповіли присутнім про основні віхи становлення та розвитку закладу, який було засновано у 1944 році, як фельдшерсько-акушерську школу.

Керівниця медінституту Тетяна Пастрик зауважила, що повага до історії закладу та людей, котрі її творили, – це і є фундамент, на якому нині розбудовується його сучасність.

«Сьогодні Волинський медінститут - це сучасний заклад вищої освіти, у нас є три повноцінні навчальні корпуси, десятки кабінетів у закладах охорони здоров’я, близько 800 здобувачів освіти, більше сотні викладачів та тисячі випускників. Ми маємо величезний досвід у підготовці висококваліфікованих акушерок, медичних сестер, фельдшерів та фармацевтів. Нинішній ювілейний рік для нас особливий, адже це рік першого випуску магістрів медсестринства, а також бакалаврів -парамедиків та фармацевтів на Волині, -

наголосила вона. – Ми постійно розвиваємось, започатковуємо нові спеціальності і нині переходимо на новий для нас рівень - симуляційного навчання і задля цього розбудовуємо навчально-науковий центр медичної симуляції. Ми ініціюємо проведення щорічних міжнародних науково-практичних конференцій з актуальних питань медичної науки. На базі інституту функціонує потужний тренінгово-ресурсний центр. В освітніх закладах ми реалізовуємо проєкт «Обізнана молодь», беремо участь у пілотному проєкті «Медсестра громади» та інших».

Перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук привітав випускників, студентів та викладачів медінституту із цією знаковою ювілейною датою від імені голови та депутатів Волиньради. «Ви сьогодні продемонстрували, що знаєте, зберігаєте та шануєте історію свого закладу, а це свідчить про те, що медінститут неодмінно матиме успішне майбутнє. Поряд із нинішнім 80-ти річчям з дня заснування, ваш заклад вже у лютому наступного року буде святкувати ще один невеличкий ювілей, а саме 5-ту річницю з часу, коли обласна рада ухвалила рішення про створення на базі медколеджу Волинського медичного інституту. Як показав час, депутати ухвалили правильне рішення, заклад має значні досягнення та поступ. Бажаю вам реалізації усіх амбітних планів і задумів. Зичу, аби наступні роки вашої історії ми відзначали уже під мирним українським небом. Нехай усі ваші випускники, які сьогодні боронять Україну та рятують життя наших воїнів, своїх побратимів, повернуться до мирного життя живими і неушкодженими», - наголосив він.

Також з нагоди свята Юрій Поліщук вручив Почесні грамоти та подяки обласної ради працівникам медичного інституту.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Громада на Волині отримала нову техніку від польського благодійного фонду.

Реклама Google

Telegram Channel