Курси НБУ $ 41.22 € 45.52
Волинянин презентував свою книгу про річки та озера рідного краю

Євгеній Мовяк народився у мальовничому селі Юнівка Локачинського району в сім’ї українців, депортованих з Холмщини.

Фото: Фейсбук.

Волинянин презентував свою книгу про річки та озера рідного краю

Днями у Володимирському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відбулась презентація книги Євгенія Мовяка «Природа рідного краю. Водні ресурси Володимирського та Луцького районів»

Ця книга – про минуле й сьогодення унікальних волинських заповідних територій, дивовижну природу Волинського краю, його річки, озера, ставки, чисті джерела.

Це своєрідний путівник для краєзнавців, зазначають на сторінці музею у Фейсбук.

В основу книги Євгеній Мовяк поклав власні розрахунки та дослідження водних ресурсів, унікального рослинного та тваринного світу Волині, доповнивши їх цікавими розповідями, легендами, віршами та власними світлинами. Автор здійснив безліч мандрівок чудовим Волинським краєм, особисто спілкувався з жителями сіл, зокрема, старожилами.

На жаль, окремі водні об’єкти втрачають свою привабливість внаслідок обміління, викликаного природними змінами, через неналежний догляд за ними, внаслідок втручання людини.

Євгеній Іванович також розповів про своє життя. Народився він у мальовничому селі Юнівка Локачинського району в сім’ї українців, депортованих з Холмщини. Навчався у початковій школі рідного села, згодом – у Затурцівській загальноосвітній школі. Допомагав батькам, працюючи у колгоспі. Захоплювався малюванням, спортом, фізикою. Протягом 1968-1973 років проходив навчання у Володимир-Волинському технікумі гідромеліорації і механізації сільського господарства, відслужив в армії. Понад 20 років працював у Луцькому міжрайонному управлінні водного господарства на посаді начальника експлуатаційної дільниці, пізніше – заступником начальника управління.

Привітали Євгенія Мовяка заступник міського голови Андрій Гудим, начальниця відділу культури та мистецтв Олена Омелюх, голова товариства «Холмщина Юрій Грицюк, друзі та однокласники автора. А учні ліцею № 3 і студенти педагогічного фахового коледжу підготувати віршовані вітання.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Студент з Донеччини передав у Волинський музей три мішки вишитих речей.

Реклама Google

Telegram Channel