Курси НБУ $ 41.19 € 45.43
Бюджет-2025: де взяти 170 мільярдів гривень без підвищення податків

«Бюджет в умовах війни – це питання виживання країни», – наголошує Петро Порошенко.

Фото із сайту eurosolidarity.org.

Бюджет-2025: де взяти 170 мільярдів гривень без підвищення податків

Петро Порошенко на брифінгу представив пропозиції «Євросолідарності» до проєкту Державного бюджету на 2025 рік

За словами лідера партії, бюджет в умовах війни – це питання виживання країни. Тому всі нецільові витрати мають бути скорочені, а кошти військового збору мають спрямовуватися виключно на потреби армії. «Фінансування Збройних Сил України здійснюється абсолютно недостатньо. А от фінансування прокуратури, БЕБ, ДБР, спеціалізованої прокуратури – в пріоритеті. На утримання апарату Верховної Ради вони запланували збільшення на 26%. На Офіс Президента, на Кабінет Міністрів – в межах 15–20%. Прокуратура – 25%. БЕБ – 75%. Це – справжній пріоритет для владної команди», – обурився Петро Порошенко.

«Загалом на 14,3 мільярда зростуть витрати державного бюджету на утримання органів влади. Вам не здається це дивним, коли чисельність українського населення скорочується, а видатки на утримання органів влади зростають від 30 до 70%?», – запитав Порошенко.

Реклама Google

Він також наголосив, що так званий «військовий збір», який нібито має йти на ЗСУ, по суті таким не є. «Кожна копійка, кожна гривня військового збору має бути спрямована в спеціальний фонд і не має права витрачатися на будь-які інші цілі. Нашу пропозицію відкинули. А куди ж вони дівають ці гроші? На «Телемарафон» і на фінансування Дорожнього фонду. Так що воєнний збір схожий на морську свинку, яка не має відношення ані до свинки, ані до моря. І отак воєнний збір не має жодного відношення до армії», – іронізував Петро Порошенко.

Він каже, що пропозиції «Євросолідарності» дозволяють скоротити видатки і мобілізувати доходи на 170 мільярдів гривень – без підвищення податкового навантаження на бідних людей. На 105 мільярдів пропонується зменшення видатків і на 65 мільярдів – збільшення доходів державного бюджету, – «в першу чергу корупційний, непрозорий, неефективний Дорожний фонд має бути скасований».

«У Верховній Раді і за її межами «Європейська Солідарність» буде робити все можливе для того, щоб захистити Україну, захистити воїнів на фронті. Бо наша перемога – це Збройні Сили України», – резюмує Порошенко. 

Ольга СОКОЛОВА.

Читайте також: На 15 сантиметрів вище, то ми б втратили Генерала Залужного.

Telegram Channel