Курси НБУ $ 41.19 € 45.43
85-річний Кашпіровський повернувся з Америки, щоб остаточно «вилікувати» росіян

Тепер, аби видурити у москалів побільше грошей, Кашпіровський продає їм «чудо-сіль», що начебто допомагає від усіх недуг.

Волинь-нова

85-річний Кашпіровський повернувся з Америки, щоб остаточно «вилікувати» росіян

Квитки на сеанс відомого «зцілителя» початку 1990-х у москві коштують від 35 до 100 доларів. Крім традиційного гіпнозу, він пропонує … «чудо-сіль» і пісні Олександра Малініна

Уродженець Хмельниччини Анатолій Кашпіровський став відомим у 1989 році завдяки так званим телесеансам психотерапії. «Маг» здобув популярність у галузі альтернативної медицини. Водночас він провів телемости «Москва – Київ» і «Тбілісі – Київ», на яких показав, що нібито знеболив людину під час хірургічного втручання.

Мільйони глядачів повірили у «дар» Кашпіровського – це принесло йому велику популярність.

Він проводив зустрічі з артистами, медиками та лідерами громадської думки. Також він був нагороджений Державною премією СРСР і здобув ступінь доктора медичних наук.

Кашпіровський не повідомляв, звідки у нього ці «навички» цілителя і як саме вони працюють, лише натякаючи, що має надприродні здібності, які «дано не кожному».

Про «мага» навіть складали анекдоти. Наприклад: «Після сеансу Кашпіровського в мене все зрослося, а у чоловіка – розсмокталося»…

Конкурентом Кашпіровського був такий собі Алан Чумак – іще один шарлатан, який, обіцяючи глядачам зцілення, «заряджав» трилітрові слоїки з водою… Кашпіровський «лікував» купу недуг і хвороб: від облисіння – до алкоголізму й онкології. 

«Не може бути, що Кашпіровський бреше, адже його телевізор показує»…
«Не може бути, що Кашпіровський бреше, адже його телевізор показує»…

 Чимало жителів тодішнього союзу (і не тільки, бо Кашпіровський мав популярність, зокрема, у Польщі й Німеччині) тій маячні вірили. 

«Не може бути, що Кашпіровський бреше, адже його телевізор показує»…

Однак у них повірили не всі: деякі скептики вважали його публічні сеанси «зцілення» спланованою постановкою. 

Урешті-решт офіційна медицина не витримала: МОЗ констатувало, що сеанси Кашпіровського призводять до «колективного психозу». Деякі з тих, кого цей шарлатан буцімто вилікував, потрапили до психіатричних лікарень із відповідними діагнозами… 

У 2020-му році Кашпіровський навіть лікував від коронавірусу онлайн.

1993 року «телемага» обрали депутатом державної думи рф – від створеної за задумом кдб лдпр небіжчика Жириновського. Згодом Кашпіровський посварився із «Жиріком» й виїхав до США…

Там намагався допомагати людям боротися з ожирінням за допомогою гіпнозу. У 2020-му році Кашпіровський навіть лікував від коронавірусу онлайн.

І ось днями стало відомо, що 85-річний шарлатан повернувся до москви й знову взявся «лікувати»! Як інформує польський мовник «Белсат», недавній «лікувальний» сеанс телевізійного гіпнотизера у москві відвідали близько 300 осіб. Квитки коштували від 35 до 100 доларів. А за 270 «зелених» можна було записатися на індивідуальну зустріч із магом. 

Тепер, аби видурити у москалів побільше грошей, Кашпіровський продає їм «чудо-сіль», що начебто допомагає від усіх недуг. Є також новітній «креатив»: тим відвідувачам своїх сеансів, які мають проблеми із зором, пан Анатолій пропонує… слухати пісні у виконанні Олександра Малініна. Не менше п’яти хвилин. Причому, обов’язково – із заплющеними очима, інакше, мовляв, ефекту не буде. На думку Кашпіровського, пісня «Ніч світла» допомагає від короткозорості, далекозорості та катаракти. Однак, щоб остаточно вилікуватися, потрібно пройти чотири сеанси поспіль.

Марта САЛО.

Реклама Google

Telegram Channel