Курси НБУ $ 41.19 € 45.43
Твій друг – онуча, або навіщо росіянам умирати в Україні

ХХІ століття: військові армії путіна тренуються... замотувати онучі.

Фото із сайту afp.com.

Твій друг – онуча, або навіщо росіянам умирати в Україні

Пам’ятка для солдатів, яких міністерство оборони російської федерації відправляє в Україну – шедевр дрімучої «скрєпності». З іншого боку, навіщо переводити добрі тактичні наплічники чи шкарпетки на одноразових вояків? І онучами обійдуться. Але є там і значно цікавіші речі. Які?

На сайті міноборони рф у розділі «На допомогу добровольцям та мобілізованим» розміщено «Практичні рекомендації учаснику бойових дій», датовані груднем 2022 року. 

У рекомендаціях є практична частина. Наприклад: 

• «Що брати на збірний пункт»;
• «Правила виживання»; 
• «Ідіот із мобільником – ворог собі й для товаришів по службі»;
• «Фото в соцмережах – знахідка для шпигуна»;
• «Чим небезпечний вогонь артилерії»;
• «Окопався – живий залишився»;
• «Друг – онуча»;
•  «150 років – у строю».

Реклама Google

Останні два пункти – про онучі та солдатські речові мішки зразка музейних експонатів, які лежать на складах з часів РСЧА (робітничо-селянської Червоної Армії), і якими російське міноборони планує укомплектувати своїх одноразових солдатів. Цитата: «150 років – у строю. У Російській Імператорській та Радянській Армії все майно солдата вміщалося у речовий мішок з наметової тканини об’ємом 30 літрів. Як показує 150-річний досвід його експлуатації, нічого кращого придумати не вдалося»…

А ще міноборони рф описує українців. Тих самих, яких російський доброволець «в онучах і з речовим мішком» їде чи вбивати, чи захищати. Цитата: «Хто такі українці? Ще зовсім недавно 96,7 відсотка українців були росіянами. Вони, як і ми, виховувалися на подвигах дідів, які перемогли фашизм. Колись, після денацифікації, вони знову стануть росіянами».

Ще зовсім недавно 96,7 відсотка українців були росіянами.

Тобто «бути росіянином» у їхньому визначенні – це не про національність чи рідну мову. Це – про приналежність до культу «Перемоги»: зі своїми героями, міфами, храмами, священними датами та іншими ознаками культу. Наприклад, у рекомендаціях міноборони рф є пункти: «Найголовніше. З нами Бог!» і «Ми потрапимо до Раю, а вони просто здохнуть». Тобто, міноборони рф проповідує суїцидальний культ, заради віри в який потрібно бути готовим вбивати та вмирати.

І насамкінець, навіщо їм потрібна Україна? Цитата: «Якщо цей текст прочитає противник. Нехай читають. Рано чи пізно українці знову стануть росіянами і будуть пліч-о-пліч з російськими воїнами протистояти сатанинському Заходу».  Згадуємо ультиматум президента рф наприкінці 2021 року: «НАТО має вивести свої війська з території країн, які стали членами альянсу після 1997 року». Фактично, це – вимога відновлення контролю москви над Східною Європою.

Кремль планує захопити Україну, зробити українців «російськими» та надіслати кілька мільйонів відновлювати кордони 1997 року. Так само, як він посилає «кадирівців» на війну з Україною після захоплення Чечні.

Юрій ХРИСТЕНЗЕН, аналітик медіацентру «Одеська політична платформа».

Читайте також: На війні з Росією загинув зять Ірини Фаріон​.

Telegram Channel