Курси НБУ $ 41.19 € 45.43
Колишній рейнджер ірландської армії до останньої кулі прикривав українських воїнів 

«Цей хлопець був дуже принциповим».

Фото із сайту censor.net.

Колишній рейнджер ірландської армії до останньої кулі прикривав українських воїнів 

Навіть втративши око, після лікування Роберт Діган (на фото) повернувся на фронт

Ексбоєць елітного військового підрозділу Ірландії – «Крила армійських рейнджерів» – 29-річний Роберт Діган поліг 19 вересня у боях із російськими окупантами. На жаль, досі достеменно невідомо, чи знайшли українські побратими його останки.

Хоча Діган, уродженець міста Ньюбрідж, жодним чином не був пов’язаний з Україною до початку повномасштабного російського вторгнення в лютому 2022 року, він був «глибоко переконаний у тому, що росіяни мають бути розгромлені».

Джерела видання «Irish Times» описують Дігана як дуже принципову людину, яка повернулася на російсько-українську війну навіть після важких поранень, отриманих у жовтні 2022 року. Тоді він їхав на автомобілі, який підірвався на вибухівці.

На жаль, досі достеменно невідомо, чи знайшли українські побратими його останки.

Роберт дістав серйозні поранення, зокрема – обличчя, і в результаті залишився без ока. Його евакуювали назад до Ірландії. Після проходження курсу лікування та реабілітації, він повернувся в Україну на початку цього року, де ніс службу в спецпідрозділі «Стугна». 

За даними журналістів, Роберт Діган був смертельно поранений, прикриваючи відхід побратимів.

Як відомо, Роберт пов’язав своє життя із військовою справою ще 11 років тому, коли вступив до лав збройних сил Ірландії й отримав бажане місце у крилі армійських рейнджерів у 2017 році.

Вічна пам’ять і слава Герою-добровольцю Роберту Дігану!

Василь КІТ.

Реклама Google

Telegram Channel