Курси НБУ $ 41.19 € 45.43
На Волині спеціально створена комісія виявлятиме незаконний видобуток піску та нелегальний обіг деревини

До складу входять правоохоронні й контролюючі органи та представники обласної військової адміністрації.

Фото: Фейсбук.

На Волині спеціально створена комісія виявлятиме незаконний видобуток піску та нелегальний обіг деревини

Начальник ОВА Юрій Погуляйко провів чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність»

Під час наради обговорили незаконний видобуток піску та діяльність кар’єрів з видобутку піску, легалізацію роботи лісопильних об’єктів і ліквідацію нелегального обігу деревини.

Про це повідосмили у Волинській ОВА. 

Захід відбувся за участі керівника обласної прокуратури Віктора Тимчука, виконуючого обов’язки начальника головного управління ДПС в області Сергія Лисеюка, заступника начальника головного управління Національної поліції в області Віталія Кондратюка, першого заступника начальника Державної екологічної інспекції в області Олександра Ткачука, начальника відділу державного нагляду (контролю) в області Державної служби України з безпеки на транспорті Тараса Шендюха.

«Як відомо, обласна військова адміністрація відповідає за наповнення бюджету області. До слова, його виконання забезпечене, однак перевиконання зовсім невелике. Тим не менш, потреб, на які необхідний фінансовий ресурс з обласного бюджету, дуже багато. Звичайно, найперше – це запити від військових, але є й поточні невідкладні ситуації, які часом необхідно вирішити. Наприклад, ремонт аварійного даху у школі чи допомога медзакладу», – зазначив Юрій Погуляйко.

Він додав, що самовільна діяльність не лише порушує норми законодавства, а й позбавляє бюджет податкових надходжень. Водночас, це наносить екологічну шкоду навколишньому середовищу, а переміщення вказаних незаконно видобутих природніх ресурсів негативно впливає на стан доріг в області.

Тож під час засідання прийняли рішення про відновлення роботу комісії, яка відслідковуватиме незаконний видобуток піску, працюватиме над легалізацією роботи лісопильних об’єктів, ліквідацією нелегального обігу деревини. До складу входять правоохоронні й контролюючі органи та представники обласної військової адміністрації. Невдовзі комісія робитиме виїзди та фіксуватиме такі випадки.

Загалом, загальний розмір шкоди завданої навколишньому природному середовищу внаслідок незаконних порубок дерев, розрахований спеціалістами інспекції, за матеріалами які надходили від правоохоронних органів, складає 32,4 млн грн, а внаслідок незаконного видобутку піску – 113 млн грн.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині виявили незаконне поле соняшника на землях водного фонду.

Реклама Google

Telegram Channel