Курси НБУ $ 41.19 € 45.43
Через рік життя з донорським серцем Владик уже грає з друзями у футбол!

Хлопчик приїхав із мамою подякувати ангелам у білих халатах за порятунок.

Фото – «Перше медичне об’єднання Львова».\

Через рік життя з донорським серцем Владик уже грає з друзями у футбол!

12-літній мешканець Тернопільщини завітав у гості до лікарів «Першого медоб’єднання Львова», аби подякувати їм за порятунок. Торік, 25 вересня, тут йому трансплантували серце

Діагноз Владика – дилатаційна кардіоміопатія. Його хлопчику встановили ще в шість місяців після важкого запалення легень. На момент трансплантації серце хлопчика було збільшене втричі та ледве поміщалося в грудній клітці. Через такі розміри орган міг перестати битися будь-якої миті. 

Ну яке ж свято без торта?
Ну яке ж свято без торта?

 «Це – другий день народження, коли йому дали ще один шанс на життя. Ми дуже раді, що зустріли таких чудових лікарів, які продовжують спостерігати за Владиком. І завжди будемо безмежно вдячні родині донора за порятунок сина», – говорить його мама – Світлана. 

На момент трансплантації серце хлопчика було збільшене втричі та ледве поміщалося в грудній клітці.

Донором для Владика став 15-річний хлопчик, який отримав несумісне з життям ушкодження мозку. Попри важку втрату, батьки погодилися пожертвувати органи сина. Він став третьою в історії України дитиною-донором. А його органи врятували життя п’ятьох пацієнтів, троє з яких – діти. 

Після рятівних трансплантацій минув рівно рік. Владик, завдяки донорському серцю, не лише живий, а й має повноцінне активне дитинство. Як і мріяв, він тепер часто грає з друзями у футбол. 

«Лікарі команди кардіохірургічних центрів Лікарні Святого Пантелеймона та Дитячої Лікарні Святого Миколая дуже тішаться цій знаковій зустрічі зі своїм маленьким пацієнтом, радіють його успіхам, бажають міцного здоров’я та здійснення мрій», – наголошує пресслужба «Першого медичного об’єднання Львова».

Лія ЛІС.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel